Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dirk Džentli Omnibus

Dirk Džentli Omnibus

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Daglas Adams


ISBN:

978-86-10-03024-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B4248

Broj strana:

411

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dirk Džentli je detektiv - pa, recimo, neka vrsta detektiva. Postoji duga tradicija velikih i slavnih detektiva, ali Dirk Džentli njoj ne pripada. On sam sebe naziva holističkim detektivom, a povrh svega, veruje u fundamentalnu prepletenost svega postojećeg. Šerlok Holms je jednom zgodno primetio da kada sve odbacimo kao nemoguće, ono što nam ostane, ma koliko bilo neverovatno, mora biti istina. Dirk Džentli, međutim, ne voli da eliminiše nemoguće.

U Holisti

čkoj detektivskoj agenciji Dirka Džentlija, jednostavna potraga za nestalom mačkom dovešće do otkrića dva duha, ptice dodo, električnog monaha koji veruje da je svet ružičast, ali i užasne tajne koja preti da dovede do preranog kraja čovečanstva.
Na početku Duge, mračne čajanke duše, šalter za čekiranje na terminalu broj dva aerodroma Hitrou leti u vazduh u kugli narandžastog plamena. Nadležni nikako ne mogu da pronađu uzrok eksplozije. Kao da se dogodila sasvim spontano i po svojoj slobodnoj volji. Objašnjenja se gomilaju, ali uglavnom je to sve jedno te isto, samo rečeno na drugi način, po istom onom principu koji je svetu podario i frazu zamor materijala. Na kraju je sve jednostavno pripisano višoj sili. Ali, mislio se Dirk Džentli, koja je to viša sila? I zašto? Koji bi se to bog muvao oko terminala broj dva pokušavajući da uhvati let za Oslo u 15.37?

  • Prevodilac: Ana Grbić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dirk Džentli je detektiv - pa, recimo, neka vrsta detektiva. Postoji duga tradicija velikih i slavnih detektiva, ali Dirk Džentli njoj ne pripada. On sam sebe naziva holističkim detektivom, a povrh svega, veruje u fundamentalnu prepletenost svega postojećeg. Šerlok Holms je jednom zgodno primetio da kada sve odbacimo kao nemoguće, ono što nam ostane, ma koliko bilo neverovatno, mora biti istina. Dirk Džentli, međutim, ne voli da eliminiše nemoguće. U Holisti čkoj detektivskoj agenciji Dirka Džentlija, jednostavna potraga za nestalom mačkom dovešće do otkrića dva duha, ptice dodo, električnog monaha koji veruje da je svet ružičast, ali i užasne tajne koja preti da dovede do preranog kraja čovečanstva. Na početku Duge, mračne čajanke duše, šalter za čekiranje na terminalu broj dva aerodroma Hitrou leti u vazduh u kugli narandžastog plamena. Nadležni nikako ne mogu da pronađu uzrok eksplozije. Kao da se dogodila sasvim spontano i po svojoj slobodnoj volji. Objašnjenja se gomilaju, ali uglavnom je to sve jedno te isto, samo rečeno na drugi način, po istom onom principu koji je svetu podario i frazu zamor materijala. Na kraju je sve jednostavno pripisano višoj sili. Ali, mislio se Dirk Džentli, koja je to viša sila? I zašto? Koji bi se to bog muvao oko terminala broj dva pokušavajući da uhvati let za Oslo u 15.37?

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter