Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Deca Hurinova

Deca Hurinova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788660357917

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B0121

Broj strana:

303

Težina:

403 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ima priča o Srednjem svetu iz vremena mnogo pre Gospodara prstenova. Ovo je jedna od njih. Odigrava se u velikoj regiji zapadno od Sivih luka: zemlji kojom je Drvobradi nekada hodio, ali koja je potonula u velikoj kataklizmi kojom je okončano Prvo razdoblje sveta.

Bilo je to šest hiljada godina pre nego što je Jedinstveni prsten uništen, a senka Mračnog Gospodara Morgota prekrivala je čitav Srednji svet. Stradali su najveći ratnici među Vilenjacima i Ljudima, i svet je potonuo u tamu i beznađe. Ali Turin, sin Hurinov, ustaje da povede sumornu grupu odmetnika ne bi li preokrenuo tok rata u Srednjem svetu – čekajući dan kada će se naći licem u lice sa svojom sudbinom i prokletstvom koje je na njega bačeno.

U prethodno objavljenim Tolkinovim knjigama (Silmarilion i Nezavršene priče) samo je nagoveštena ova upečatljiva i tragična priča o Turinu i Nijenori, deci Hurinovoj, potomcima gospodara Dor-lomina koji je slavu stekao suočivši se s Morgotom, inkarnacijom zla u Gospodaru prstenova.

Za ovo izdanje koristili smo postojeći prevod, doteran i na svim važnim mestima usaglašen s ranijim i novim prevodima Tolkinovih knjiga koje smo već objavili, a likovi i važni pojmovi i lokaliteti Tolkinovog sveta ujednačeni su sa prethodno urađenim.

Najranije verzije ove priče Tolkin je napisao još krajem Prvog svetskog rata i u godinama koje su usledile. Ali mnogo nakon toga, kada je Gospodar Prstenova završen, on je ovu pripovest iznova sastavio, razradio motive i likove u njoj, umnogome ih produbivši. Postala je to središnja priča njegovog kasnijeg dela o Srednjem svetu. Međutim, on sâm nije uspeo da je dovrši i dâ joj konačan oblik. Pred vama je sada zaokružena priča, bez ikakvih uredničkih intervencija, koju je Kristofer Tolkin, njegov sin i priređivač njegove književne zaostavštine, sastavio nakon dugog i pomnog proučavanja očevih rukopisa.

  • Originalni naziv: The Children of Hurin...
  • Prevodilac: Srđan Ajduković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ima priča o Srednjem svetu iz vremena mnogo pre Gospodara prstenova. Ovo je jedna od njih. Odigrava se u velikoj regiji zapadno od Sivih luka: zemlji kojom je Drvobradi nekada hodio, ali koja je potonula u velikoj kataklizmi kojom je okončano Prvo razdoblje sveta. Bilo je to šest hiljada godina pre nego što je Jedinstveni prsten uništen, a senka Mračnog Gospodara Morgota prekrivala je čitav Srednji svet. Stradali su najveći ratnici među Vilenjacima i Ljudima, i svet je potonuo u tamu i beznađe. Ali Turin, sin Hurinov, ustaje da povede sumornu grupu odmetnika ne bi li preokrenuo tok rata u Srednjem svetu – čekajući dan kada će se naći licem u lice sa svojom sudbinom i prokletstvom koje je na njega bačeno. U prethodno objavljenim Tolkinovim knjigama (Silmarilion i Nezavršene priče) samo je nagoveštena ova upečatljiva i tragična priča o Turinu i Nijenori, deci Hurinovoj, potomcima gospodara Dor-lomina koji je slavu stekao suočivši se s Morgotom, inkarnacijom zla u Gospodaru prstenova. Za ovo izdanje koristili smo postojeći prevod, doteran i na svim važnim mestima usaglašen s ranijim i novim prevodima Tolkinovih knjiga koje smo već objavili, a likovi i važni pojmovi i lokaliteti Tolkinovog sveta ujednačeni su sa prethodno urađenim. Najranije verzije ove priče Tolkin je napisao još krajem Prvog svetskog rata i u godinama koje su usledile. Ali mnogo nakon toga, kada je Gospodar Prstenova završen, on je ovu pripovest iznova sastavio, razradio motive i likove u njoj, umnogome ih produbivši. Postala je to središnja priča njegovog kasnijeg dela o Srednjem svetu. Međutim, on sâm nije uspeo da je dovrši i dâ joj konačan oblik. Pred vama je sada zaokružena priča, bez ikakvih uredničkih intervencija, koju je Kristofer Tolkin, njegov sin i priređivač njegove književne zaostavštine, sastavio nakon dugog i pomnog proučavanja očevih rukopisa.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter