Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Čuvari šume

Čuvari šume

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tim Tili


ISBN:

978-86-80802-71-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8236

Broj strana:

296

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Baba Groza upravlja sirotištem u Košmraku. U Košmrak nikad nije zakoračio nijedan usvojitelj i nijedno dete nije izašlo.
Fitiljko sanja o bekstvu. Nakon rada u fabrici šibica, pravi modele kuća od njih. Baba Groza ga je uhvatila i rešila da ga za krađu kazni. Dok je čekao na izvršenje, na batine koje mu sleduju, posmatrao je pticu u letu. Ptica je ispustila žir. Jedan sasvim poseban žir – drvenu kolevčicu za bebu ne veću od polovine kutije šibica, s ćebencetom i pelenom od mahovine, krupnih smeđih očiju i kose crne kao ugalj.
Te noći, kad je sat otkucao ponoć, Fitiljko je upoznao Svetlace, čuvare šume. Nude mu životnu šansu, bekstvo iz Košmraka i početak novog života, s njima u divljini.

Čitajući ovu knjigu čitaoci će:
- Biti preneti u bajkoviti svet prirode, minerala, dragog kamenja, životinsjkih staništa
- Uživati u redovima koji veličaju bliskost porodice
- Biti sudionici avanture.

Dobitnik Džoan Ejken nagrade za književnost, Čuvari šume je čarobna priča koja slavi porodicu, prijateljstvo i prirodni svet, ispunjena porukom nade za naše doba.

  • Originalni naziv: Harklights
  • Prevodilac: Aida Bajazet
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Baba Groza upravlja sirotištem u Košmraku. U Košmrak nikad nije zakoračio nijedan usvojitelj i nijedno dete nije izašlo. Fitiljko sanja o bekstvu. Nakon rada u fabrici šibica, pravi modele kuća od njih. Baba Groza ga je uhvatila i rešila da ga za krađu kazni. Dok je čekao na izvršenje, na batine koje mu sleduju, posmatrao je pticu u letu. Ptica je ispustila žir. Jedan sasvim poseban žir – drvenu kolevčicu za bebu ne veću od polovine kutije šibica, s ćebencetom i pelenom od mahovine, krupnih smeđih očiju i kose crne kao ugalj. Te noći, kad je sat otkucao ponoć, Fitiljko je upoznao Svetlace, čuvare šume. Nude mu životnu šansu, bekstvo iz Košmraka i početak novog života, s njima u divljini. Čitajući ovu knjigu čitaoci će: - Biti preneti u bajkoviti svet prirode, minerala, dragog kamenja, životinsjkih staništa - Uživati u redovima koji veličaju bliskost porodice - Biti sudionici avanture. Dobitnik Džoan Ejken nagrade za književnost, Čuvari šume je čarobna priča koja slavi porodicu, prijateljstvo i prirodni svet, ispunjena porukom nade za naše doba.

Dodatne informacije

Izdavač Propolis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter