Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ezoterizam kao počelo i kao put

Ezoterizam kao počelo i kao put

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-290-012-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6182

Broj strana:

215

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Frithjof Schuon (1907-1998) poznat je kao najistaknutiji izlagatelj vječne i sveobuhvatne mudrosti (Sophia perennis et universalis). Njegove radove podjednako uvažavaju i naučni i duhovni autoriteti, a o njegovoj prvoj knjizi O transcendentnom jedinstvu religija, najvažniji engleski pjesnik XX stoljeća, nobelovac T. S. Eliot zapisao je slijedeće: Nisam se susreo sa impresivnijim radom u komparativnim studijama orijentalnih i okcidentalnih religija.

Prema autoru, riječ ezoterizam označava a priori doktrine i metode koje su manje ili više tajne i koje nadilaze ograničene mogućnosti većine običnog svijeta. Ono što Schuona na prvom mjestu zanima u ovome radu, jeste ezoterizam kao takav, a ne njegove zasebne historijske manifestacije, ili drugim riječima, ona nadoblična suština koja čini jezgru svih objavljenih oblika.

Schuon se nadaje poput samoga kozmičkog intelekta ispunjenog energijom božanske milosti, koji svojim pogledom obuhvata cjelokupnu zbilju što okružuje čovjeka i koji rasvjetljava sva bitna pitanja ljudskoga postojanja u svjetlosti svetoga znanja.

Seyyed Hossein Nasr poznati islamski filozof

Kada bih bio upitan ko je najveći pisac našega vremena, odgovorio bih Frithjof Schuon bez oklijevanja.

Martin Lings britanski perenijalista

  • Prevodilac: Asim Delibašić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Frithjof Schuon (1907-1998) poznat je kao najistaknutiji izlagatelj vječne i sveobuhvatne mudrosti (Sophia perennis et universalis). Njegove radove podjednako uvažavaju i naučni i duhovni autoriteti, a o njegovoj prvoj knjizi O transcendentnom jedinstvu religija, najvažniji engleski pjesnik XX stoljeća, nobelovac T. S. Eliot zapisao je slijedeće: Nisam se susreo sa impresivnijim radom u komparativnim studijama orijentalnih i okcidentalnih religija. Prema autoru, riječ ezoterizam označava a priori doktrine i metode koje su manje ili više tajne i koje nadilaze ograničene mogućnosti većine običnog svijeta. Ono što Schuona na prvom mjestu zanima u ovome radu, jeste ezoterizam kao takav, a ne njegove zasebne historijske manifestacije, ili drugim riječima, ona nadoblična suština koja čini jezgru svih objavljenih oblika. Schuon se nadaje poput samoga kozmičkog intelekta ispunjenog energijom božanske milosti, koji svojim pogledom obuhvata cjelokupnu zbilju što okružuje čovjeka i koji rasvjetljava sva bitna pitanja ljudskoga postojanja u svjetlosti svetoga znanja. Seyyed Hossein Nasr poznati islamski filozof Kada bih bio upitan ko je najveći pisac našega vremena, odgovorio bih Frithjof Schuon bez oklijevanja. Martin Lings britanski perenijalista

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter