Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Evropska monetarna unija

Evropska monetarna unija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0521-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1721

Broj strana:

229

Težina:

584 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga analizira nastanak, valjanost i profil eura i ima za cilj da osvjetla neka pitanja kao što su: Da li je stvaranje eura bilo opravdano? Kako su odabrani kriterijumi eurozone? Da li se oni poštuju? Da li se euro može održati bez zlatne podloge i jedinstvenog političkog autoriteta? Da li je postojanje eura natjeralo monetarne ekonomiste da revidiraju neka shvatanja? Pod kojim uslovima zemlje mogu ući u eurozonu? Zašto su se Britanija i Danska izborile za pravo da zauvjek mogu ostati izvan eurozone? Ima li euro budućnost, i kakva je ona?, itd.

Iako je prvenstveno namjenjena stručnjacima i studentima ekonomije, biznisa, poslovne administracije i evropskih studija na višim godinama, pisana je tako da bude razumljiva i drugima - novinarima, državnim službenicima, aktivistima NVO, predstavnicima poslovnih i finansijskih organizacija, pa čak i laicima.

Knjiga je podeljena u 13 glava: Uvod, Istorija evropskih integracija i mjesto monetarne unije, Da li je monetarna unija bila neophodna, Predistorija evropske monetarne unije, Evropski sistem centralnih banaka, Uslovi ulaska u evropsku monetarnu uniju, Poštovanje kriterijuma konvergencije posle stvaranja EMU, Alternativne politike za euro, Prednosti i nedostaci EMU, Da li euro djeluje stabilizujuće na privredu, Važnost stabilne valute, Kapitalna tržišta i euro, Zaključna razmatranja.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga analizira nastanak, valjanost i profil eura i ima za cilj da osvjetla neka pitanja kao što su: Da li je stvaranje eura bilo opravdano? Kako su odabrani kriterijumi eurozone? Da li se oni poštuju? Da li se euro može održati bez zlatne podloge i jedinstvenog političkog autoriteta? Da li je postojanje eura natjeralo monetarne ekonomiste da revidiraju neka shvatanja? Pod kojim uslovima zemlje mogu ući u eurozonu? Zašto su se Britanija i Danska izborile za pravo da zauvjek mogu ostati izvan eurozone? Ima li euro budućnost, i kakva je ona?, itd. Iako je prvenstveno namjenjena stručnjacima i studentima ekonomije, biznisa, poslovne administracije i evropskih studija na višim godinama, pisana je tako da bude razumljiva i drugima - novinarima, državnim službenicima, aktivistima NVO, predstavnicima poslovnih i finansijskih organizacija, pa čak i laicima. Knjiga je podeljena u 13 glava: Uvod, Istorija evropskih integracija i mjesto monetarne unije, Da li je monetarna unija bila neophodna, Predistorija evropske monetarne unije, Evropski sistem centralnih banaka, Uslovi ulaska u evropsku monetarnu uniju, Poštovanje kriterijuma konvergencije posle stvaranja EMU, Alternativne politike za euro, Prednosti i nedostaci EMU, Da li euro djeluje stabilizujuće na privredu, Važnost stabilne valute, Kapitalna tržišta i euro, Zaključna razmatranja.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter