Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Evolucija Calpurnije Tate

Evolucija Calpurnije Tate

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-3164-11-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7815

Broj strana:

243

Težina:

530 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Približava se smjena stoljeća. Calpurnia je vedra, znatiželjna i pametna jedanaestogodišnjakinja iz dobrostojeće teksaške obitelji, jedina djevojčica kraj šestorice braće. Najsretnija je kad s djedom promatra prirodu i skuplja uzorke i jedinke.

No od nje se očekuje da preuzme tradicionalnu ulogu žene u južnjačkom kućanstvu – da se utegne u korzet, upregne u kuhinjske poslove i posegne za ručnim radom. Majka, u strahu da će mješavina Darwina, Dickensa i Djeda u Calpurniji izazvati lažne nade, pokušava kćer ugurati u kalup tjerajući je na satove kuhanja, veza i ostalih vještina potrebnih za njezin predstojeći debi. Rastrzana između tradicije i novih ideja, baš kao i znanstvena zajednica toga doba, Calpurnia će osjetiti što znači biti autsajder. Hoće li njezina evolucija omogućiti i njezin opstanak ili će je jači pregaziti?

Prvijenac novozelandsko-kanadsko-američke pravnice Jacqueline Kelly obraća se svim nadarenim djevojkama u kojima zbog sukoba između očekivanja okoline i vlastitih nada rastu zbunjenost i očaj. Roman je ušao i u uži izbor za nagradu Newbery, najstariju nagradu za dječju književnost na svijetu.

  • Originalni naziv: THE EVOLUTION OF CALPURNIA...
  • Prevodilac: Petra Mrduljaš Doležal
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Približava se smjena stoljeća. Calpurnia je vedra, znatiželjna i pametna jedanaestogodišnjakinja iz dobrostojeće teksaške obitelji, jedina djevojčica kraj šestorice braće. Najsretnija je kad s djedom promatra prirodu i skuplja uzorke i jedinke. No od nje se očekuje da preuzme tradicionalnu ulogu žene u južnjačkom kućanstvu – da se utegne u korzet, upregne u kuhinjske poslove i posegne za ručnim radom. Majka, u strahu da će mješavina Darwina, Dickensa i Djeda u Calpurniji izazvati lažne nade, pokušava kćer ugurati u kalup tjerajući je na satove kuhanja, veza i ostalih vještina potrebnih za njezin predstojeći debi. Rastrzana između tradicije i novih ideja, baš kao i znanstvena zajednica toga doba, Calpurnia će osjetiti što znači biti autsajder. Hoće li njezina evolucija omogućiti i njezin opstanak ili će je jači pregaziti? Prvijenac novozelandsko-kanadsko-američke pravnice Jacqueline Kelly obraća se svim nadarenim djevojkama u kojima zbog sukoba između očekivanja okoline i vlastitih nada rastu zbunjenost i očaj. Roman je ušao i u uži izbor za nagradu Newbery, najstariju nagradu za dječju književnost na svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter