Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Euforija - Roman o Silviji Plat

Euforija - Roman o Silviji Plat

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elin Kulhed


ISBN:

978-86-521-4520-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9601

Broj strana:

296

Težina:

331 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Poslednje godine života briljantne književnice u borbi sa svetom, svojim voljenima i samom sobom

Godina je 1961. Silvija je trudna s drugim detetom i blista od sreće. Sa suprugom Tedom Hjuzom upušta se u novu pustolovinu – renoviraće staru kuću u Devonu i podizati porodicu u sopstvenom kraljevstvu daleko od prljavog užurbanog grada.

Pre nego što su dobili decu, Ted je bio njen partner u svemu: dvoje intelektualaca koji su od života uzimali sve što bi poželeli. Ali sada se Ted sve češće povlači u svoj studio da piše. Silvija je napuštena, oseća se kao ženka koju opsedaju mladunci. Više od svega želi da piše, da živi punim plućima i ostavi svoj trag u svetu. Da li će svoju besmrtnost ostvariti kroz decu koju sada neguje svojim telom, ili kroz reči koje stavlja na hartiju kada ukrade malo vremena za sebe?

Ted je napušta. Odlazi kod ljubavnice u London. Silvija je opijena svojom snagom i uništena gubitkom. Ushićena, oseća da je njena stvaralačka moć na vrhuncu. Odlučuje da umre, ali pre smrti ispisuje stranice koje će joj obezbediti večnost.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poslednje godine života briljantne književnice u borbi sa svetom, svojim voljenima i samom sobom Godina je 1961. Silvija je trudna s drugim detetom i blista od sreće. Sa suprugom Tedom Hjuzom upušta se u novu pustolovinu – renoviraće staru kuću u Devonu i podizati porodicu u sopstvenom kraljevstvu daleko od prljavog užurbanog grada. Pre nego što su dobili decu, Ted je bio njen partner u svemu: dvoje intelektualaca koji su od života uzimali sve što bi poželeli. Ali sada se Ted sve češće povlači u svoj studio da piše. Silvija je napuštena, oseća se kao ženka koju opsedaju mladunci. Više od svega želi da piše, da živi punim plućima i ostavi svoj trag u svetu. Da li će svoju besmrtnost ostvariti kroz decu koju sada neguje svojim telom, ili kroz reči koje stavlja na hartiju kada ukrade malo vremena za sebe? Ted je napušta. Odlazi kod ljubavnice u London. Silvija je opijena svojom snagom i uništena gubitkom. Ushićena, oseća da je njena stvaralačka moć na vrhuncu. Odlučuje da umre, ali pre smrti ispisuje stranice koje će joj obezbediti večnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter