Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Etika - Epistemologija etike antičkog doba i Srednjeg vijeka

Etika - Epistemologija etike antičkog doba i Srednjeg vijeka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-920559-6-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B6823

Broj strana:

343

Težina:

1500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

140,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

“Čovjek neprestano pokreće bezbroj pitanja, stavlja mnoštvo ideja i tema u središte interesiranja, razrađuje veliki broj polja istraživanja i misli koje se razvijaju preko slijeđenja određenog hijerarhijskog redoslijeda, zavisno od stepena važnosti koje one imaju u njegovom životu.

Gledano iz ove perspektive, ono što čini određeni period historijski, filozofski i kulturološki drugačijim od drugoga jesu problematike i pitanja koje društvo teži aktualizirati.

Važnost odgovora na gore navedena pitanja za čovjeka, okolinu i društvo stoji u jednakoj proporciji s problemima koje pokušava riješiti, nemirima koje teži smiriti i potrebama koje želi upotpuniti, a koje se razlikuju od jednog perioda do drugoga.

Gledano podsvjetlom ove taksonomije, etička pitanja i problematike, ili ona koja se vežu za etiku, bila su prisutna u svim fazama kroz koje su prolazile kulture i civilizacije, bilo u nehistorijskim ili historijskim periodima.

Razlog je veoma jasan: etika je polje koje je potpuno i suštinski ljudsko, sa značenjem daje njen predmet proučavanja čovjek posmatran u prirodi i veličini njegovog postojanja i življenja kao čovjek. – iz Uvodne riječi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x260
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

“Čovjek neprestano pokreće bezbroj pitanja, stavlja mnoštvo ideja i tema u središte interesiranja, razrađuje veliki broj polja istraživanja i misli koje se razvijaju preko slijeđenja određenog hijerarhijskog redoslijeda, zavisno od stepena važnosti koje one imaju u njegovom životu. Gledano iz ove perspektive, ono što čini određeni period historijski, filozofski i kulturološki drugačijim od drugoga jesu problematike i pitanja koje društvo teži aktualizirati. Važnost odgovora na gore navedena pitanja za čovjeka, okolinu i društvo stoji u jednakoj proporciji s problemima koje pokušava riješiti, nemirima koje teži smiriti i potrebama koje želi upotpuniti, a koje se razlikuju od jednog perioda do drugoga. Gledano podsvjetlom ove taksonomije, etička pitanja i problematike, ili ona koja se vežu za etiku, bila su prisutna u svim fazama kroz koje su prolazile kulture i civilizacije, bilo u nehistorijskim ili historijskim periodima. Razlog je veoma jasan: etika je polje koje je potpuno i suštinski ljudsko, sa značenjem daje njen predmet proučavanja čovjek posmatran u prirodi i veličini njegovog postojanja i življenja kao čovjek. – iz Uvodne riječi.

Dodatne informacije

Izdavač Matica Bošnjačka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter