Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Esencijalizam - Disciplinirana potraga za esencijalnim

Esencijalizam - Disciplinirana potraga za esencijalnim

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Greg McKeown


ISBN:

978-953-246-463-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B7886

Broj strana:

261

Težina:

394 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

69,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Koliko ste puta prihvatili neki zahtjev, a da prethodno niste razmislili o tome? Koliko ste puta požalili zbog toga što ste se obvezali na nešto i pitali se: Zašto sam ovo prihvatio/la? Koliko ste puta rekli da samo da ugodite nekome? Ili da izbjegnete problem? Ili zato što je da postao vaš automatski odgovor?

Dopustite da vas pitam: Jeste li se ikad osjetili preopterećenima? Jeste li ikad osjetili da ste istodobno prezatrpani poslom i nedovoljno iskorišteni? Jeste li se ikad zatekli kako postajete stručnjaci u nevažnim aktivnostima? Osjećate li se ikada zaposleno, ali ne i produktivno? Kao da ste stalno u pokretu, ali nikako da stignete na cilj? Ako ste potvrdno odgovorili na bilo koje od navedenih pitanja, izlaz je u načinu esencijalista.

Dieter Rams dugi je niz godina bio vodeći dizajner u Braunu. Vodi ga ideja da je gotovo sve buka. On vjeruje da je vrlo malo stvari doista „esencijalno”. Njegov je posao filtrirati buku dok ne dobije esenciju. Dieterovi kriteriji dizajna mogu se sažeti karakteristično jezgrovitim načelom, opisanim sa samo tri njemačke riječi: Weniger aber besser. Prijevod tih riječi glasi: Manje, ali bolje. Bolju definiciju esencijalizma bilo bi teško naći. To ne znači povremeno ga odabrati, nego ga disciplinirano slijediti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Koliko ste puta prihvatili neki zahtjev, a da prethodno niste razmislili o tome? Koliko ste puta požalili zbog toga što ste se obvezali na nešto i pitali se: Zašto sam ovo prihvatio/la? Koliko ste puta rekli da samo da ugodite nekome? Ili da izbjegnete problem? Ili zato što je da postao vaš automatski odgovor? Dopustite da vas pitam: Jeste li se ikad osjetili preopterećenima? Jeste li ikad osjetili da ste istodobno prezatrpani poslom i nedovoljno iskorišteni? Jeste li se ikad zatekli kako postajete stručnjaci u nevažnim aktivnostima? Osjećate li se ikada zaposleno, ali ne i produktivno? Kao da ste stalno u pokretu, ali nikako da stignete na cilj? Ako ste potvrdno odgovorili na bilo koje od navedenih pitanja, izlaz je u načinu esencijalista. Dieter Rams dugi je niz godina bio vodeći dizajner u Braunu. Vodi ga ideja da je gotovo sve buka. On vjeruje da je vrlo malo stvari doista „esencijalno”. Njegov je posao filtrirati buku dok ne dobije esenciju. Dieterovi kriteriji dizajna mogu se sažeti karakteristično jezgrovitim načelom, opisanim sa samo tri njemačke riječi: Weniger aber besser. Prijevod tih riječi glasi: Manje, ali bolje. Bolju definiciju esencijalizma bilo bi teško naći. To ne znači povremeno ga odabrati, nego ga disciplinirano slijediti.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter