Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Enter Night - Biografija benda Metalika

Enter Night - Biografija benda Metalika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mik Vol


ISBN:

97-8865-2108-299

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3853

Broj strana:

443

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najbolja biografija kultnog metal benda Napisana sveobuhvatno ali sa lakoćom, iskrena i povremeno veoma zabavna. Guardian

Muzika koju su svirali, britanski hevi metal pomiješan sa stavom američkog panka, postala je pravac za sebe: treš. Postali su najveći bend na svijetu. Kada ih je ugrozio grandž, iznova su sebe osmislili. Zatim im je pjevač otišao na rehabilitaciju i umalo se nisu raspali. Oni su Metalika, najveći i najuticajniji rok sastav u proteklih trideset godina. Kao Led cepelin za hard rok i Seks pistols za pank, tako je i Metalika postala bend koji je odredio izgled i zvuk hevi metala u osamdesetim. Kao izumitelji treš metala, za njima su došli Slejer, Antraks i Megadet, Metalika je oduvijek bila na čelu, oduvek gurala na sledeći nivo, Metalika, koja će postati poslednji veliki rok monolit.

Sa više od sto miliona primijeraka, Metalika je na petom mijestu po ukup-nom broju prodatih albuma svih vremena. Uveliko su prevazišli gra-nice roka i metala i zadrli u glavne tokove popularne muzike. Do sada nije postojala kritička, autoritativna, temeljna biografija benda. Mik Vol pripovijeda priču o tome kako je Lars Ulrih, obožavalac muzike koji je igrao tenis i razmijenjivao kasete, pretvorio snove iz svoje spavaće sobe u stvarnost.

Objašnjava kako je saobraćajna nesreća iz 1986, u kojoj je poginuo Klif Berton, njihov basista koji je voleo Velvet andergraund i džez, žestoko traumatizovala bend, do te mere da oni godi-nama nisu mogli da se izbore s tom tragedijom. Bavi se događajima iza kamere nagrađivanog filma iz 2004, Nekakvo čudovište, koji je do jezivih detalja prikazao dokle su oni tačno dogurali. Vol ih prati do sticanja njihovog trenutnog statusa kao predvodnika Velike četvorke, putujućeg rok festivala koji je nastupao pred milionima. Ova knjiga odgoneta priču o raznim otelovljenjima benda Metalika da bi dala konačnu riječ o najvećem metal sastavu na svijetu.

  • Originalni naziv: Enter Night: Metallica,...
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najbolja biografija kultnog metal benda Napisana sveobuhvatno ali sa lakoćom, iskrena i povremeno veoma zabavna. Guardian Muzika koju su svirali, britanski hevi metal pomiješan sa stavom američkog panka, postala je pravac za sebe: treš. Postali su najveći bend na svijetu. Kada ih je ugrozio grandž, iznova su sebe osmislili. Zatim im je pjevač otišao na rehabilitaciju i umalo se nisu raspali. Oni su Metalika, najveći i najuticajniji rok sastav u proteklih trideset godina. Kao Led cepelin za hard rok i Seks pistols za pank, tako je i Metalika postala bend koji je odredio izgled i zvuk hevi metala u osamdesetim. Kao izumitelji treš metala, za njima su došli Slejer, Antraks i Megadet, Metalika je oduvijek bila na čelu, oduvek gurala na sledeći nivo, Metalika, koja će postati poslednji veliki rok monolit. Sa više od sto miliona primijeraka, Metalika je na petom mijestu po ukup-nom broju prodatih albuma svih vremena. Uveliko su prevazišli gra-nice roka i metala i zadrli u glavne tokove popularne muzike. Do sada nije postojala kritička, autoritativna, temeljna biografija benda. Mik Vol pripovijeda priču o tome kako je Lars Ulrih, obožavalac muzike koji je igrao tenis i razmijenjivao kasete, pretvorio snove iz svoje spavaće sobe u stvarnost. Objašnjava kako je saobraćajna nesreća iz 1986, u kojoj je poginuo Klif Berton, njihov basista koji je voleo Velvet andergraund i džez, žestoko traumatizovala bend, do te mere da oni godi-nama nisu mogli da se izbore s tom tragedijom. Bavi se događajima iza kamere nagrađivanog filma iz 2004, Nekakvo čudovište, koji je do jezivih detalja prikazao dokle su oni tačno dogurali. Vol ih prati do sticanja njihovog trenutnog statusa kao predvodnika Velike četvorke, putujućeg rok festivala koji je nastupao pred milionima. Ova knjiga odgoneta priču o raznim otelovljenjima benda Metalika da bi dala konačnu riječ o najvećem metal sastavu na svijetu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter