Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Endimion

Endimion

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Den Simons


ISBN:

86-7436-458-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0338

Broj strana:

525

Težina:

468 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najbolji naučnofantastični roman 1995. - Rocky Mountain News

Treći dio sage, kojom se Den Simons dokazao kao jedan od najumješnijih stvaralaca ovog žanra, pripovjeda zatvorenik koji čeka smaknuće, oko 250 godina posle zbivanja opisanih u Padu Hiperiona. On opisuje slijed događaja koji ga je načinio tjelohraniteljem One Koja Podučava, mesije čiji je dolazak predskazan na kraju drugog dijela ove epopeje.

Rol Endimion je običan vodič za lovce sa drugih svijetova, ali sticajem okolnosti biva umiješan u zbivanja koja će dovesti do njegovih pustolovnih putovanja po planetama stare Hegemonije.

Ranije državno ustrojstvo naseljenog dijela vasione zamijenila je nova crkvena država nazvana Paks i glavni junak mora se suočiti sa nemilosrdnim progonom i prijetnjama, u zamršenoj priči čiji su aktivni učesnici i likovi poznati iz predhodne dvije knjige - pjesnik Martin Silenus i zagonetni Šrajk.

Endimion je priča o ljubavi i pamćenju, o trijumfu i stravi, dostojna predhodnica četvrtog, završnog dijela jednog od najvećih serijala naučne fantastike.

Veličanstvena i originalna mješavina tema i stilova

The Denver Post

Majstorski napisana naučna fantastika posvećena dalekoj budućnosti.

New York Times Book Review

Najbolji naučnofantastični roman 1995. - Rocky Mountain News

  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najbolji naučnofantastični roman 1995. - Rocky Mountain News Treći dio sage, kojom se Den Simons dokazao kao jedan od najumješnijih stvaralaca ovog žanra, pripovjeda zatvorenik koji čeka smaknuće, oko 250 godina posle zbivanja opisanih u Padu Hiperiona. On opisuje slijed događaja koji ga je načinio tjelohraniteljem One Koja Podučava, mesije čiji je dolazak predskazan na kraju drugog dijela ove epopeje. Rol Endimion je običan vodič za lovce sa drugih svijetova, ali sticajem okolnosti biva umiješan u zbivanja koja će dovesti do njegovih pustolovnih putovanja po planetama stare Hegemonije. Ranije državno ustrojstvo naseljenog dijela vasione zamijenila je nova crkvena država nazvana Paks i glavni junak mora se suočiti sa nemilosrdnim progonom i prijetnjama, u zamršenoj priči čiji su aktivni učesnici i likovi poznati iz predhodne dvije knjige - pjesnik Martin Silenus i zagonetni Šrajk. Endimion je priča o ljubavi i pamćenju, o trijumfu i stravi, dostojna predhodnica četvrtog, završnog dijela jednog od najvećih serijala naučne fantastike. Veličanstvena i originalna mješavina tema i stilova The Denver Post Majstorski napisana naučna fantastika posvećena dalekoj budućnosti. New York Times Book Review Najbolji naučnofantastični roman 1995. - Rocky Mountain News

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter