Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Enciklopedijski rečnik građevinarstva i arhitekture

Enciklopedijski rečnik građevinarstva i arhitekture

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

86-395-0542-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1650

Broj strana:

1194

Težina:

2349 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

93,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon dugo vremena i velike potrebe čitalačke publike za riječnikom ovog tipa, konačno se u izdanju pravog izdavača, Građevinske knjige, pojavio obiman i kompleksan riječnik građevinarstva i arhitekture, koji se na osnovu svoje koncepcije, može okarakterisati kao enciklopedijski. Pokušaj objedinjavanja velikog broja termina i pojmova iz dvije srodne oblasti, predstavlja hrabar pokušaj, kako prevodilaca i priređivača, tako i samog izdavača.

Osnovna, englesko-srpska verzija riječnika pisana je u enciklopedijskom obliku sa namjerom da pruži detaljnije podatke i informacije u korišćenju i prevođenju stručnih tekstova iz široke i složene oblasti građevinarstva i arhitekture, kao i srodnih oblasti i struka koje su neraskidivo povezane s teorijom i praksom građenja, dok je srpsko-engleska verzija data u standardnoj riječničkoj formi sa najfrekventnijim riječima preko kojih se, prema potrebi, može doći do šireg značenja u prvom dijelu riječnika.
Posebna pažnja posvećena je, pored tradicionalnih graditeljskih termina, terminologiji koja tek odnedavno dolazi na ove prostore zajedno sa razvojem i primjenom informacionih sistema u građevinarstvu, organizaciji i tehnologiji građenja, kao i upravljanju projektima u građevinarstvu (construction project management), čija je terminologija data u formi zasebnog priloga, autora dr Željka Popovića, glavnog građevinskog inženjera u američkoj konsultantskoj firmi Parsons Brinckerhoff. Njegova recenzija prevazišla je okvire standardnog profesionalnog odnosa i rezultovala je ovim kvalitetnim prilogom koji daje završni pečat projektu. Riječnik je namjenjen naučnim radnicima, građevinskim inženjerima i arhitektima, prevodiocima, nastavnicima, postdiplomcima, studentima građevinskih i arhitektonskih fakulteta i škola. S obzirom da građevinarstvo ima dugu tradiciju u Srbiji i veliki stručni potencijal, kao i arhitektura, ovaj riječnik predstavlja doprinos daljem razvoju ovih oblasti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon dugo vremena i velike potrebe čitalačke publike za riječnikom ovog tipa, konačno se u izdanju pravog izdavača, Građevinske knjige, pojavio obiman i kompleksan riječnik građevinarstva i arhitekture, koji se na osnovu svoje koncepcije, može okarakterisati kao enciklopedijski. Pokušaj objedinjavanja velikog broja termina i pojmova iz dvije srodne oblasti, predstavlja hrabar pokušaj, kako prevodilaca i priređivača, tako i samog izdavača. Osnovna, englesko-srpska verzija riječnika pisana je u enciklopedijskom obliku sa namjerom da pruži detaljnije podatke i informacije u korišćenju i prevođenju stručnih tekstova iz široke i složene oblasti građevinarstva i arhitekture, kao i srodnih oblasti i struka koje su neraskidivo povezane s teorijom i praksom građenja, dok je srpsko-engleska verzija data u standardnoj riječničkoj formi sa najfrekventnijim riječima preko kojih se, prema potrebi, može doći do šireg značenja u prvom dijelu riječnika. Posebna pažnja posvećena je, pored tradicionalnih graditeljskih termina, terminologiji koja tek odnedavno dolazi na ove prostore zajedno sa razvojem i primjenom informacionih sistema u građevinarstvu, organizaciji i tehnologiji građenja, kao i upravljanju projektima u građevinarstvu (construction project management), čija je terminologija data u formi zasebnog priloga, autora dr Željka Popovića, glavnog građevinskog inženjera u američkoj konsultantskoj firmi Parsons Brinckerhoff. Njegova recenzija prevazišla je okvire standardnog profesionalnog odnosa i rezultovala je ovim kvalitetnim prilogom koji daje završni pečat projektu. Riječnik je namjenjen naučnim radnicima, građevinskim inženjerima i arhitektima, prevodiocima, nastavnicima, postdiplomcima, studentima građevinskih i arhitektonskih fakulteta i škola. S obzirom da građevinarstvo ima dugu tradiciju u Srbiji i veliki stručni potencijal, kao i arhitektura, ovaj riječnik predstavlja doprinos daljem razvoju ovih oblasti.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter