Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kembridž ilustrovana istorija religije

Kembridž ilustrovana istorija religije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John Bowker


ISBN:

86-7473-281-X

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3618

Broj strana:

336

Težina:

1900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

61,35 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ilustrovana istorija religije daje ukupni pregled istorije svjetskih religija od praistorije do danas. U ovoj knjizi opisane su sve svjetske religije: judaizam, hrišćanstvo, islam, budizam, religije Kine i Japana, hinduizam, ali i religije Stare Grčke i Rima, Egipta i Mesopotamije, šamanizam, kao i neke religije novog doba, na primer bahai ili Paganska federacija.

Kembridžova ilustrovana istorija religija predstavlja uvod u poznavanje svjetskih religija, predočavajući najvažnije svjetske događaje koji su formirali istoriju religija. Knjiga objašnjava kako su najvažniji vjerski sistemi izrasli iz pojedinih kultura, i na koji su način uticali na dominantne društvene, političke, kulturne i ekonomske okolnosti. Posebni odjeljci rezervisani su za uticaj koju je religija ostvarivala u pojedinim društvima u određenim periodima u razvoju čovječanstva.
Knjiga na 336 strana sadrži i opširnu bibliografiju, detaljnu hronologiju svih relevantnih događaja u razvoju religije, mnoštvo komentara i dodataka, izuzetno je bogata ilustracijama, raskošnim fotografijama, svim bitnim datumima za sve religije, svim praznicima i kalendarima.
Urednik Kembridžove ilustrovane istorije religije je čuveni profesor religije na Grešam koledžu u Londonu, autor i priređivač 12 knjiga iz ove oblasti. Svi njegovi saradnici, a ima ih 15, kompetentni su stručnjaci za pitanja različitih religija.

  • Originalni naziv: The Cambridge Ilustrated...
  • Prevodilac: Branislav Kovačević, Nataša Milivojević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ilustrovana istorija religije daje ukupni pregled istorije svjetskih religija od praistorije do danas. U ovoj knjizi opisane su sve svjetske religije: judaizam, hrišćanstvo, islam, budizam, religije Kine i Japana, hinduizam, ali i religije Stare Grčke i Rima, Egipta i Mesopotamije, šamanizam, kao i neke religije novog doba, na primer bahai ili Paganska federacija. Kembridžova ilustrovana istorija religija predstavlja uvod u poznavanje svjetskih religija, predočavajući najvažnije svjetske događaje koji su formirali istoriju religija. Knjiga objašnjava kako su najvažniji vjerski sistemi izrasli iz pojedinih kultura, i na koji su način uticali na dominantne društvene, političke, kulturne i ekonomske okolnosti. Posebni odjeljci rezervisani su za uticaj koju je religija ostvarivala u pojedinim društvima u određenim periodima u razvoju čovječanstva. Knjiga na 336 strana sadrži i opširnu bibliografiju, detaljnu hronologiju svih relevantnih događaja u razvoju religije, mnoštvo komentara i dodataka, izuzetno je bogata ilustracijama, raskošnim fotografijama, svim bitnim datumima za sve religije, svim praznicima i kalendarima. Urednik Kembridžove ilustrovane istorije religije je čuveni profesor religije na Grešam koledžu u Londonu, autor i priređivač 12 knjiga iz ove oblasti. Svi njegovi saradnici, a ima ih 15, kompetentni su stručnjaci za pitanja različitih religija.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter