Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Kembridž ilustrovana istorija Antičke Grčke

Kembridž ilustrovana istorija Antičke Grčke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7473-321-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3617

Broj strana:

379

Težina:

2000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

86,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pretpostavimo da ste u mogućnosti da rezervišete sebi mjesto u nekakvom vremeplovu i da se prebacite u antičku Grčku tokom V vijeka prije naše ere. Tamo bi, vjerovatno, mogli da sretnete Alkibijada, Anaksagoru, Aristofana, Aspazija, Efialta, Eshila, Eupola, Euripida, Fidiju, Gorgiju, Herodota, Hipodama, Iktina, Isokrata, Kalija, Kleofona, Kleona, Kratina, Perikla, Platona, Polignota, Protagoru, Sokrata, Sofokla i Tukidida.

Oni su zajednički doprinijeli, kao i mnogi drugi, da se postavi politički, umjetnički, kulturni, obrazovni, filozofski i naučni temelj na kojem će se izgrađivati kasnija civilizacija i kultura Zapada. Zato i ne čudi da su u XIX i početkom XX veka klasično obrazovani Evropljani i Amerikanci smatrali prirodnim da pjevaju o slavi što drevnu Grčku krasi, po ugledu na čuveni stih iz ode Lijepoj Jeleni Edgara Alana Poa.

Kembridžova Ilustrovana istorija antičke Grčke nudi temeljan i slojevit portret kulturne istorije antičke Grčke namijenjen širokoj grupi čitalaca. Savremenim pristupom tematici nastoji da pokaže svu složenost antičkog društva, koje je imalo sposobnosti za velika dostignuća, kao i razvoj i promjene pogleda moderne istoriografije na njegov razvoj. Svi smo mi Grci. Koliko je ova Šelijeva tvrdnja tačna? Jesmo li to, svi mi, zaista?

  • Originalni naziv: The Cambridge Ilustrated...
  • Prevodilac: Branislav Kovačević, Salđana Milinković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pretpostavimo da ste u mogućnosti da rezervišete sebi mjesto u nekakvom vremeplovu i da se prebacite u antičku Grčku tokom V vijeka prije naše ere. Tamo bi, vjerovatno, mogli da sretnete Alkibijada, Anaksagoru, Aristofana, Aspazija, Efialta, Eshila, Eupola, Euripida, Fidiju, Gorgiju, Herodota, Hipodama, Iktina, Isokrata, Kalija, Kleofona, Kleona, Kratina, Perikla, Platona, Polignota, Protagoru, Sokrata, Sofokla i Tukidida. Oni su zajednički doprinijeli, kao i mnogi drugi, da se postavi politički, umjetnički, kulturni, obrazovni, filozofski i naučni temelj na kojem će se izgrađivati kasnija civilizacija i kultura Zapada. Zato i ne čudi da su u XIX i početkom XX veka klasično obrazovani Evropljani i Amerikanci smatrali prirodnim da pjevaju o slavi što drevnu Grčku krasi, po ugledu na čuveni stih iz ode Lijepoj Jeleni Edgara Alana Poa. Kembridžova Ilustrovana istorija antičke Grčke nudi temeljan i slojevit portret kulturne istorije antičke Grčke namijenjen širokoj grupi čitalaca. Savremenim pristupom tematici nastoji da pokaže svu složenost antičkog društva, koje je imalo sposobnosti za velika dostignuća, kao i razvoj i promjene pogleda moderne istoriografije na njegov razvoj. Svi smo mi Grci. Koliko je ova Šelijeva tvrdnja tačna? Jesmo li to, svi mi, zaista?

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter