Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.547

Facebook slicica

Katalog

Embriologija čoveka - Tekst i Atlas

Embriologija čoveka - Tekst i Atlas

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7478-115-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K8470

Broj strana:

242

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik i atlas Embriologija čovjeka, koji je rezultat dugogodišnje saradnje i entuzijazma njegovih autora, namijenjen je, prije svega, studentima medicine i stomatologije, mada ga mogu koristiti ljekari i stručnjaci različitih oblasti - biolozi, akušeri, neonatalni pedijatri, patolozi i dr.

Ovo izdanje je potpuno prilagodeno nastavnom planu predmeta Histologija i embriologija.

Udžbenik se sastoji od dvije velike cjeline - opšte i specijalne (histogeneza i organogeneza) embriologije, koje su zajedno podeljene u 21 poglavlje. Cilj udžbenika jeste da se jedna komplikovana materija, kakva je embriologija, predstavi na kratak, stilski jednostavan, didaktičan i bogato ilustrovan način. Tekst je obogaćen velikim brojem ručno urađenih crteža u boji, koji predstavljaju originalno djelo urednika, ili su modifikovani na osnovu već postojećih crteža. Pored crteža, u udžbeniku se nalazi i veliki broj fotografija na kojima su dati makroskopski prikazi embriona i fetusa različite starosti, ekstraembrionalne strukture, kao i mikroskopski izgled embriona, tkiva i organa u različitim periodima razvića, na svjetlosnomikroskopskom i elektronskomikroskopskom nivou. Faktografski materijal sadrži i ultrazvučni izgled živog ploda, ili njegovih djelova u materici. Na taj način autori su se, dajući tekst primjerenog obima i svojevrstan embriološki atlas, sa 268 kompozicionih slika, potrudili da pojednostave i na plastičan i lako shvatljiv način objasne složene mehanizme razvića organa ljudskog organizma, čineći knjigu atraktivnom i privlačnom za učenje.

  • Izdanje: 4
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik i atlas Embriologija čovjeka, koji je rezultat dugogodišnje saradnje i entuzijazma njegovih autora, namijenjen je, prije svega, studentima medicine i stomatologije, mada ga mogu koristiti ljekari i stručnjaci različitih oblasti - biolozi, akušeri, neonatalni pedijatri, patolozi i dr. Ovo izdanje je potpuno prilagodeno nastavnom planu predmeta Histologija i embriologija. Udžbenik se sastoji od dvije velike cjeline - opšte i specijalne (histogeneza i organogeneza) embriologije, koje su zajedno podeljene u 21 poglavlje. Cilj udžbenika jeste da se jedna komplikovana materija, kakva je embriologija, predstavi na kratak, stilski jednostavan, didaktičan i bogato ilustrovan način. Tekst je obogaćen velikim brojem ručno urađenih crteža u boji, koji predstavljaju originalno djelo urednika, ili su modifikovani na osnovu već postojećih crteža. Pored crteža, u udžbeniku se nalazi i veliki broj fotografija na kojima su dati makroskopski prikazi embriona i fetusa različite starosti, ekstraembrionalne strukture, kao i mikroskopski izgled embriona, tkiva i organa u različitim periodima razvića, na svjetlosnomikroskopskom i elektronskomikroskopskom nivou. Faktografski materijal sadrži i ultrazvučni izgled živog ploda, ili njegovih djelova u materici. Na taj način autori su se, dajući tekst primjerenog obima i svojevrstan embriološki atlas, sa 268 kompozicionih slika, potrudili da pojednostave i na plastičan i lako shvatljiv način objasne složene mehanizme razvića organa ljudskog organizma, čineći knjigu atraktivnom i privlačnom za učenje.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter