Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Elementarni oblici religijskog života

Elementarni oblici religijskog života

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-222-272-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M4780

Broj strana:

474

Težina:

956 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

76,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Elementarne oblike moguće je, dakle, čitati u bilo kojem od navedenih interpretativnih ključeva: netko će u njima naći klasičnu studiju o totemističkim vjerovanjima i običajima australskih domorodaca, drugi će pak razabrati jednu opću teoriju o nastanku religijskih osjećaja i vjerskih ustanova, treći će slijediti tragove jednog neobičnog učenja o izvorima pojmovnog mišljenja i osnovnih logičkih kategorija, četvrte će najviše zanimati formalna analiza srodničkih sustava, a ponetko će se možda usredotočiti na teoriju o religiji kao simboličkom sustavu čije značenje valja odgonetnuti ispod sveobuhvatne suprotnosti između svetog i profanog.
(Aljoša Mimica)

Kao sociološka analiza prvobitnih oblika religije i osnovnih elemenata i društvenih funkcija religije, ova knjiga je zanimljiva ne samo sociolozima, teolozima, povjesničarima, etičarima, filozofima i psiholozima, nego i široj čitalačkoj publici.
(Krunoslav Nikodem)

Emile Durkheim (1858-1917) utemeljitelj je francuske sociološke škole. Godine 1893. pokrenuo je Sociološki godišnjak (LAnee sodologique) kojeg je uređivao do 1913. Njegova glavna djela su: O podjeli društvenoga rada, Pravila sociološke metode, Samoubojstvo, Elementarni oblici religijskog života.

  • Prevodilac: Aljoša Mimica
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 185x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Elementarne oblike moguće je, dakle, čitati u bilo kojem od navedenih interpretativnih ključeva: netko će u njima naći klasičnu studiju o totemističkim vjerovanjima i običajima australskih domorodaca, drugi će pak razabrati jednu opću teoriju o nastanku religijskih osjećaja i vjerskih ustanova, treći će slijediti tragove jednog neobičnog učenja o izvorima pojmovnog mišljenja i osnovnih logičkih kategorija, četvrte će najviše zanimati formalna analiza srodničkih sustava, a ponetko će se možda usredotočiti na teoriju o religiji kao simboličkom sustavu čije značenje valja odgonetnuti ispod sveobuhvatne suprotnosti između svetog i profanog. (Aljoša Mimica) Kao sociološka analiza prvobitnih oblika religije i osnovnih elemenata i društvenih funkcija religije, ova knjiga je zanimljiva ne samo sociolozima, teolozima, povjesničarima, etičarima, filozofima i psiholozima, nego i široj čitalačkoj publici. (Krunoslav Nikodem) Emile Durkheim (1858-1917) utemeljitelj je francuske sociološke škole. Godine 1893. pokrenuo je Sociološki godišnjak (LAnee sodologique) kojeg je uređivao do 1913. Njegova glavna djela su: O podjeli društvenoga rada, Pravila sociološke metode, Samoubojstvo, Elementarni oblici religijskog života.

Dodatne informacije

Izdavač Jesenski i Turk
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter