Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Ekvator

Ekvator

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-303-188-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K4779

Broj strana:

289

Težina:

662 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

53,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Našega junaka Luisa Bernarda Valenca, tridesetsedmogodišnjeg neženju i vlasnika male tvrtke za brodarski prijevoz, upoznajemo kroz raskoš i luksuz lisabonske društvene kreme. Intelektualno radoznao, on u slobodno vrijeme piše o politici, vjerujući da je golemo portugalsko carstvo imalo civilizirajući učinak na udaljene zemlje koje je koloniziralo.

No, njegov se život preokreće naglavačke kada ga kralj Dom Carlos moli da postane guverner najmanje portugalske kolonije, malog otoka São Tome i Principe, smještenog ispred obala ekvatorijalne zapadne Afrike, čija ekonomija gotovo potpuno ovisi o plantažama kakaovca.

Englezi vjeruju da u Sao Tomeu još uvijek ilegalno postoji ropstvo i namjeravaju poslati diplomatsko izaslanstvo kako bi provjerili svoje sumnje. (Naravno da su Englezi, posjedujući plantaže kakaovca u Africi, imali svoje razloge pokušavajući spriječiti izvoz kaka iz Sao Tomea.)

Kao gospodin naviknut na nježniji, gradski život, Luis Bernardo loše je pripremljen za izazove plantažerskog života i šokiran uvjetima rada angolskih radnika - iako je i više nego spreman da se upusti u romantičnu vezu sa suprugom engleskog konzula, jednom od nekoliko žena koje se bore za njegovu pozornost.

Ekvator je roman koji neprestano iznenađuje, bacajući svjetlo na jedan malo poznati ugao kolonijalnog života. Epskog opsega, radnje obogaćene emocionalnom i moralnom složenošću, Ekvator kroz neprilike i izdaje svojih nezaboravnih likova oživljava tu živopisnu, tropsku zajednicu.

  • Prevodilac: Sanja Šćibajlo
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Našega junaka Luisa Bernarda Valenca, tridesetsedmogodišnjeg neženju i vlasnika male tvrtke za brodarski prijevoz, upoznajemo kroz raskoš i luksuz lisabonske društvene kreme. Intelektualno radoznao, on u slobodno vrijeme piše o politici, vjerujući da je golemo portugalsko carstvo imalo civilizirajući učinak na udaljene zemlje koje je koloniziralo. No, njegov se život preokreće naglavačke kada ga kralj Dom Carlos moli da postane guverner najmanje portugalske kolonije, malog otoka São Tome i Principe, smještenog ispred obala ekvatorijalne zapadne Afrike, čija ekonomija gotovo potpuno ovisi o plantažama kakaovca. Englezi vjeruju da u Sao Tomeu još uvijek ilegalno postoji ropstvo i namjeravaju poslati diplomatsko izaslanstvo kako bi provjerili svoje sumnje. (Naravno da su Englezi, posjedujući plantaže kakaovca u Africi, imali svoje razloge pokušavajući spriječiti izvoz kaka iz Sao Tomea.) Kao gospodin naviknut na nježniji, gradski život, Luis Bernardo loše je pripremljen za izazove plantažerskog života i šokiran uvjetima rada angolskih radnika - iako je i više nego spreman da se upusti u romantičnu vezu sa suprugom engleskog konzula, jednom od nekoliko žena koje se bore za njegovu pozornost. Ekvator je roman koji neprestano iznenađuje, bacajući svjetlo na jedan malo poznati ugao kolonijalnog života. Epskog opsega, radnje obogaćene emocionalnom i moralnom složenošću, Ekvator kroz neprilike i izdaje svojih nezaboravnih likova oživljava tu živopisnu, tropsku zajednicu.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter