Detalji
U obraslom vrtu male kamene kuće medu maslinicima Ligurije, visoko iznad mora, dogodi se neobična kombinacija ručka uz naloženu vatru i poslovnog sastanka. Mlada Engleskinja Annie i njezina sestra nađu se tu kao dvije obične djevojke koje su željele upoznati Italiju i nikad nisu imale namjeru doseliti se na talijansku rivijeru. Pa ipak, jedu mirisne kobasice nataknute na grančicu ružmarina, piju možda malo previše domaćeg vina, dopuštaju da ih po mjesečini povedu u obilazak ruševne kuće i vrta... i zaljubljuju se u sve to. I onda učine ludost - odluče kupiti kuću... Njihovi novi susjedi su zbunjeni - kako su te Strankinje uopće preživjele kad nisu znale uočiti divlju šparogu ili razlikovati jestive od nejestivih gljiva? Imaju li uopće pojma kako dobiti godišnji urod maslinova ulja od nekoliko desetaka stabala ih dobro vino od kupinjakom ugušene vinove loze? Na svu sreću, tvrdokorni uzgajivači maslina iz Diano San Pietra su pri ruci pa ih ponude raskošnim obrocima, obiljem ismijavanja i svim staromodnim inam-kako savjetima koji će im trebati da prežive. Kad Annie Hawes kupi u Italiji vikendicu na obronku i to za manje od cijene nepouzdana rabljena auta, sposobna Engleskinja postaje iznenađujuće nesposobna ligurska signorina. Annie Hawes britanska je književnica koja je svoju avanturu kupovine stare ligurske kuće ukoričila u ovoj knjizi. Djelomično putopis a djelomično izuzetno duhovita proza, ovaj roman svakog će čitatelja odvesti u srce Ligurije. Odlični opisi pripreme jela i običaja talijanske kuhinje, a i svakodnevnih navada domaćina zacijelo će potaknuti svakog čitatelja do odluči posjetiti taj kraj Italije.