Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Ehokardiografija

Ehokardiografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-613-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2233

Broj strana:

356

Težina:

1500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

185,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo drugo, dopunjeno i obnovljeno izdanje udžbenika ima 357 stranica, sadržava 320 slika, 83 tablice, 123 suvremene reference.

Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja: osnovni pojmovi ultrazvuka i ultrazvučne tehnike, uloga ehokardiografije u dijagnostici bolesti srca, anatomija srca, transtorakalna ehokardiografija, ehokardiografski prikaz srčanih struktura u 2D-modu, M-mod i 2D-mod, doplerska ehokardiografija, ehokardiografsko ispitivanje sistoličke funkcije klijetki, dijastolička funkcija i disfunkcija srca, bolesti valvula, bolesti mitralne valvule, bolesti aortne valvule, bolesti trikuspidne i plućne valvule, kardiomiopatije, koronarna bolest, bolesti perikarda, bolesti endokarda, stresna i kontrastna ehokardiografija i elektrostimulacija srca, prirođene srčane greške.
Knjiga počinje osnovnim pojmovima i defincijama o ultrazvuku, slijedi anatomija srca, uredan ultrazvuk i patološka stanja koja se uspješno mogu dijagnosticirati ehokardiografijom. Navode se mogućnosti i tehnike izvođenja stresne i kontrastne ehokardiografije. Knjiga je izvorno djelo autora koje obiluje velikim brojem originalnih i kvalitetnih slika i crteža koje su važnije i od samoga teksta. Sažeto i izdvojeno, u obliku tablica, iznijete su osnovne mjere i mjerne jedinice koje su važne za procjenu funkcije i anatomije srca.
Knjiga je namijenjena specijalizantima, specijalistima i subspecijalistima iz interne medicine, kardiologije, anestezije i pedijatrije. Napisana je jednostavnim i razumljivim jezikom te može poslužiti studentima i različitim profilima liječnika u svladavanju i učenju ehokardiografije, ali i stručnjacima koji već poznaju ehokardiografiju, za proširenje ranije stečenoga znanja.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 2010x275
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo drugo, dopunjeno i obnovljeno izdanje udžbenika ima 357 stranica, sadržava 320 slika, 83 tablice, 123 suvremene reference. Knjiga je podijeljena u 19 poglavlja: osnovni pojmovi ultrazvuka i ultrazvučne tehnike, uloga ehokardiografije u dijagnostici bolesti srca, anatomija srca, transtorakalna ehokardiografija, ehokardiografski prikaz srčanih struktura u 2D-modu, M-mod i 2D-mod, doplerska ehokardiografija, ehokardiografsko ispitivanje sistoličke funkcije klijetki, dijastolička funkcija i disfunkcija srca, bolesti valvula, bolesti mitralne valvule, bolesti aortne valvule, bolesti trikuspidne i plućne valvule, kardiomiopatije, koronarna bolest, bolesti perikarda, bolesti endokarda, stresna i kontrastna ehokardiografija i elektrostimulacija srca, prirođene srčane greške. Knjiga počinje osnovnim pojmovima i defincijama o ultrazvuku, slijedi anatomija srca, uredan ultrazvuk i patološka stanja koja se uspješno mogu dijagnosticirati ehokardiografijom. Navode se mogućnosti i tehnike izvođenja stresne i kontrastne ehokardiografije. Knjiga je izvorno djelo autora koje obiluje velikim brojem originalnih i kvalitetnih slika i crteža koje su važnije i od samoga teksta. Sažeto i izdvojeno, u obliku tablica, iznijete su osnovne mjere i mjerne jedinice koje su važne za procjenu funkcije i anatomije srca. Knjiga je namijenjena specijalizantima, specijalistima i subspecijalistima iz interne medicine, kardiologije, anestezije i pedijatrije. Napisana je jednostavnim i razumljivim jezikom te može poslužiti studentima i različitim profilima liječnika u svladavanju i učenju ehokardiografije, ali i stručnjacima koji već poznaju ehokardiografiju, za proširenje ranije stečenoga znanja.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter