Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Džepni vodič za arhitekte

Džepni vodič za arhitekte

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0474-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1643

Broj strana:

305

Težina:

805 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Često smo kao izdavač literature iz oblasti građevinarstva i arhitekture bili u prilici da čujemo pitanje Zašto nemate neku knjižicu koja bi se mogla koristiti stalno i svuda - i na gradilištu i pored računara u kancelariji?

Knjiga Džepni vodič za arhitekte je naš odgovor na takva i slična pitanja i zahtjeve. Ova knjiga je zbirka korisnih stručnih informacija potrebnih arhitektima, nadzornicima i izvođačima radova, jezgrovito i sažeto izloženih, obogaćenih iskustvenim i vrlo korisnim pravilima.

Opseg obrađenih tema kreće se od opštih aritmetičkih i geometrijskih podataka do zahtjeva građevinskih normativa, dimenzija opreme, materijala, podataka o osvetljenju, električnim instalacijama, ventilaciji i mnogim drugim podoblastima.

Knjiga je usmjerena prvenstveno na male privatne preduzetnike i tzv. mali biznis ali je svakako korisna svim arhitektima, projektantima, izvođačima i studentima, jer sadrži informacije iz širokog spektra izvora, koncizno, sistematično i pregledno objedinjenih u ovom vodiču.

Bez obzira na različitosti u standardima i propisima i na njihovu relativno čestu promjenu koju i autorka naglašava, smatrali smo da je i domaćim uposlenicima iz branše potreban jedan ovakav priručnik koji prije svega sadrži niz podataka koje svaki stručnjak poznaje, ali kad mu zatrebaju, gubi dragocjeno vrijeme tražeći ih na različitim mjestima.

U tome je upravo i vrijednost ovog praktičnog priručnika - da bude mali podsjetnik i savjetnik u svakodnevnom radu.

Odličan prevod arhitekte Vesne Kosorić, koja je uspjela da sačuva konciznost izložene materije, dodatna je preporuka budućim korisnicima knjige.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Često smo kao izdavač literature iz oblasti građevinarstva i arhitekture bili u prilici da čujemo pitanje Zašto nemate neku knjižicu koja bi se mogla koristiti stalno i svuda - i na gradilištu i pored računara u kancelariji? Knjiga Džepni vodič za arhitekte je naš odgovor na takva i slična pitanja i zahtjeve. Ova knjiga je zbirka korisnih stručnih informacija potrebnih arhitektima, nadzornicima i izvođačima radova, jezgrovito i sažeto izloženih, obogaćenih iskustvenim i vrlo korisnim pravilima. Opseg obrađenih tema kreće se od opštih aritmetičkih i geometrijskih podataka do zahtjeva građevinskih normativa, dimenzija opreme, materijala, podataka o osvetljenju, električnim instalacijama, ventilaciji i mnogim drugim podoblastima. Knjiga je usmjerena prvenstveno na male privatne preduzetnike i tzv. mali biznis ali je svakako korisna svim arhitektima, projektantima, izvođačima i studentima, jer sadrži informacije iz širokog spektra izvora, koncizno, sistematično i pregledno objedinjenih u ovom vodiču. Bez obzira na različitosti u standardima i propisima i na njihovu relativno čestu promjenu koju i autorka naglašava, smatrali smo da je i domaćim uposlenicima iz branše potreban jedan ovakav priručnik koji prije svega sadrži niz podataka koje svaki stručnjak poznaje, ali kad mu zatrebaju, gubi dragocjeno vrijeme tražeći ih na različitim mjestima. U tome je upravo i vrijednost ovog praktičnog priručnika - da bude mali podsjetnik i savjetnik u svakodnevnom radu. Odličan prevod arhitekte Vesne Kosorić, koja je uspjela da sačuva konciznost izložene materije, dodatna je preporuka budućim korisnicima knjige.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter