Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dve godine, osam meseci i dvadeset osam noći

Dve godine, osam meseci i dvadeset osam noći

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Salman Ruždi


ISBN:

978-86-10-01554-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2632

Broj strana:

312

Težina:

417 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je priča o vremenu krize, vremenu van vremena koje mi nazivamo vremenom čudnovatosti, a koje je potrajalo dve godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći, to jest hiljadu noći i još jednu pride. I da, živjeli smo još hiljadu godina od tih dana, ali nas je to vrijeme zauvek izmijenilo. Da li nabolje ili nagore, to će naša budućnost tek pokazati.
Džinovi su nekada živeli među nama. Ova stvorenja načinjena od vatre bez dima iskliznula su kroz procep između svjetova i preuzela ljudsko ruho. Njihova čarolija oduvijek je bila podjednako opasna i korisna za ljude, a kada počne vrijeme čudnovatosti - običan baštovan počinje da levitira, novorođena beba dobija sposobnost da otkrije korupciju, duhovi dvojice davno umrlih filozofa nastavljaju vijekovima ranije prekinutu raspravu - jasno je da su se džinovi ne samo vratili već i da nisu naročito prijateljski nastrojeni...
Jedini spas čovečanstvu je princeza džinova koja je, zavolevši nekada davno običnog smrtnika, zavolela čitav ljudski rod. Ona će okupiti vojsku i upustiti se u bitku koja će trajati dve godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći - tačnije, hiljadu i jednu noć.
Jedan od najznačajnijih pisaca našeg vremena opojnim, raskošnim stilom, poput ljubavnog pisma književnosti, ujedinjuje bezvremene mitove i aktuelna pitanja našeg doba u nezaboravnoj pripovesti koja će vas začarati.

Velelepna, satirična, zanosna bajka, a vjerovatno i najzabavnija knjiga koju je dosad napisao! - Buklist

  • Originalni naziv: Two Years, Eight Months...
  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je priča o vremenu krize, vremenu van vremena koje mi nazivamo vremenom čudnovatosti, a koje je potrajalo dve godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći, to jest hiljadu noći i još jednu pride. I da, živjeli smo još hiljadu godina od tih dana, ali nas je to vrijeme zauvek izmijenilo. Da li nabolje ili nagore, to će naša budućnost tek pokazati. Džinovi su nekada živeli među nama. Ova stvorenja načinjena od vatre bez dima iskliznula su kroz procep između svjetova i preuzela ljudsko ruho. Njihova čarolija oduvijek je bila podjednako opasna i korisna za ljude, a kada počne vrijeme čudnovatosti - običan baštovan počinje da levitira, novorođena beba dobija sposobnost da otkrije korupciju, duhovi dvojice davno umrlih filozofa nastavljaju vijekovima ranije prekinutu raspravu - jasno je da su se džinovi ne samo vratili već i da nisu naročito prijateljski nastrojeni... Jedini spas čovečanstvu je princeza džinova koja je, zavolevši nekada davno običnog smrtnika, zavolela čitav ljudski rod. Ona će okupiti vojsku i upustiti se u bitku koja će trajati dve godine, osam mjeseci i dvadeset osam noći - tačnije, hiljadu i jednu noć. Jedan od najznačajnijih pisaca našeg vremena opojnim, raskošnim stilom, poput ljubavnog pisma književnosti, ujedinjuje bezvremene mitove i aktuelna pitanja našeg doba u nezaboravnoj pripovesti koja će vas začarati. Velelepna, satirična, zanosna bajka, a vjerovatno i najzabavnija knjiga koju je dosad napisao! - Buklist

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter