Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dunav

Dunav

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0320-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1870

Broj strana:

182

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Čitatelji su često skloni pitati se o trenutku koji se može opisati ključnim u životu jednoga pisca. Najmlađi to pitanje izgovaraju najpreciznije kada ste odlučili postati književnikom?

I upitani odgovaraju da i sami najčešće ne prepoznaju čime su određeni. U spisateljskoj biografiji najplodnijeg hrvatskog prozaika Pavla Pavličića, slutimo, bili su to momenti prvoga viđenja rijeke uz koju leži piščev rodni grad. O tome su svjedočile već prve Pavličićeve priče objavljivane u časopisima krajem šezdesetih godina prošloga stoljeća. Dunav se nenametljivo tamo osjetio, da bi 1983. i sam postao temom samostalne knjige; knjige koja je majstora pripovijedanja potvrdila i kao majstora opažanja, detalja i prigušene emocije. Od tada se stranice Dunava razlijevaju i stranicama njegovih romana, ponajviše Nevidljivim pismom.

Je li riječ o knjizi koju žanrovski određujemo putopisom, autobiografijom, zapisom, ili memoarskom prozom, možda i nije važno. Daleko je važnije da se već četvrt stoljeća Dunav, i onda kada smo daleko od njega i kada uz druge rijeke šećemo sjećanjem na njega, najsnažnije osjeća kroz rečenice ovoga Pavličićeva teksta.

  • Izdanje: 4
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Čitatelji su često skloni pitati se o trenutku koji se može opisati ključnim u životu jednoga pisca. Najmlađi to pitanje izgovaraju najpreciznije kada ste odlučili postati književnikom? I upitani odgovaraju da i sami najčešće ne prepoznaju čime su određeni. U spisateljskoj biografiji najplodnijeg hrvatskog prozaika Pavla Pavličića, slutimo, bili su to momenti prvoga viđenja rijeke uz koju leži piščev rodni grad. O tome su svjedočile već prve Pavličićeve priče objavljivane u časopisima krajem šezdesetih godina prošloga stoljeća. Dunav se nenametljivo tamo osjetio, da bi 1983. i sam postao temom samostalne knjige; knjige koja je majstora pripovijedanja potvrdila i kao majstora opažanja, detalja i prigušene emocije. Od tada se stranice Dunava razlijevaju i stranicama njegovih romana, ponajviše Nevidljivim pismom. Je li riječ o knjizi koju žanrovski određujemo putopisom, autobiografijom, zapisom, ili memoarskom prozom, možda i nije važno. Daleko je važnije da se već četvrt stoljeća Dunav, i onda kada smo daleko od njega i kada uz druge rijeke šećemo sjećanjem na njega, najsnažnije osjeća kroz rečenice ovoga Pavličićeva teksta.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter