Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Duma Key

Duma Key

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stephen King


ISBN:

978-953-316-148-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7878

Broj strana:

575

Težina:

1010 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Duma Key u najkraćim crtama može biti sveden na jednu rečenicu. To je roman o ljudima koji su nakon bliskog susreta sa smrću razvili začudne psihičke sposobnosti. Da ga je pisao netko drugi, to bi možda bio trivijalni žanrovski roman. Ali sad ste u rukama Stephena Kinga, majstora nadnaravnog, koji s lakoćom svakidašnje pretvara u fantastično - s dozom užasa.

Glavni junak knjige je Edgar Freemantle, građevinski poduzetnik kojem je dizalica smrskala auto i desnu ruku. Nakon razvoda, Edgar će hladnu Minnesotu zamijeniti velikom ružičastom kućom na samom pješčanom sprudu jednog od otočića uz obalu Floride. Duma Key ima najspektakularniji zalazak sunca na svijetu, a Edgar želi novi jednoruki život početi slikajući. Idilični život na otoku dovest će ga u kontakt s nekim starosjediocima, kao što je vremešna dama Elizabeth Eastlake ili njezin dugogodišnji prijatelj, bivši odvjetnik Wireman. Njih dvoje, kao i Freemantle, nose ožiljke prošlosti koje tek treba otkriti, no čini se da će se prije toga zlokobna pretkazanja koja se tajanstveno pojavljuju na Edgarovim slikama početi ostvarivati.

Duma Key nesumnjivo je roman koji se u prve tri četvrtine sudbonosno razmotava. No nemojte ni trenutka posumnjati da neobični darovi protagonista ove knjige ne idu usporedno s kobnim posljedicama. Kao i sve najbolje Kingove knjige, i ova je u svojoj biti knjiga o prijateljstvu i slučajnostima koje čine život. Na kraju ostaju dva pitanja: je li taj kratki nerazumljivi uvid u budućnost koja se tek treba odigrati povezan s nečim iskonskim i je li to iskonsko dobro ili zlo?

  • Originalni naziv: Duma Key
  • Prevodilac: Božica Jakovlev
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Duma Key u najkraćim crtama može biti sveden na jednu rečenicu. To je roman o ljudima koji su nakon bliskog susreta sa smrću razvili začudne psihičke sposobnosti. Da ga je pisao netko drugi, to bi možda bio trivijalni žanrovski roman. Ali sad ste u rukama Stephena Kinga, majstora nadnaravnog, koji s lakoćom svakidašnje pretvara u fantastično - s dozom užasa. Glavni junak knjige je Edgar Freemantle, građevinski poduzetnik kojem je dizalica smrskala auto i desnu ruku. Nakon razvoda, Edgar će hladnu Minnesotu zamijeniti velikom ružičastom kućom na samom pješčanom sprudu jednog od otočića uz obalu Floride. Duma Key ima najspektakularniji zalazak sunca na svijetu, a Edgar želi novi jednoruki život početi slikajući. Idilični život na otoku dovest će ga u kontakt s nekim starosjediocima, kao što je vremešna dama Elizabeth Eastlake ili njezin dugogodišnji prijatelj, bivši odvjetnik Wireman. Njih dvoje, kao i Freemantle, nose ožiljke prošlosti koje tek treba otkriti, no čini se da će se prije toga zlokobna pretkazanja koja se tajanstveno pojavljuju na Edgarovim slikama početi ostvarivati. Duma Key nesumnjivo je roman koji se u prve tri četvrtine sudbonosno razmotava. No nemojte ni trenutka posumnjati da neobični darovi protagonista ove knjige ne idu usporedno s kobnim posljedicama. Kao i sve najbolje Kingove knjige, i ova je u svojoj biti knjiga o prijateljstvu i slučajnostima koje čine život. Na kraju ostaju dva pitanja: je li taj kratki nerazumljivi uvid u budućnost koja se tek treba odigrati povezan s nečim iskonskim i je li to iskonsko dobro ili zlo?

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter