Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Dukat i divlji pelin

Dukat i divlji pelin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1982-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2594

Broj strana:

224

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šta se dogodilo sa Zonom Zamfirovom?
Epilog jedne od najljepših ljubavnih priča u srpskoj književnosti...
Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lijepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posijle? Ovako strastvena i beskompromisna veza uvijek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi.
Dušica Milanović Marika prihvatila se izazova da napiše nastavak ove nezaboravne ljubavne priče. Dukat i divlji pelin odvija se u ambijentu starog Niša, u lavirintu uskih ulica, kamenih ograda i orijentalnih lukova, gdje opet srećemo poznate likove. Iz novih doživljaja i neočekivanih situacija glavnih junaka, izvire tipičan južnjački humor zaodjenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.
Poslije velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vrijeme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju sjenke jer Zona niti šta ljulja, nit pod srcem nosi. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom pravom licu: terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voljeti nekog dovoljno da bi se živjelo zajedno?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta se dogodilo sa Zonom Zamfirovom? Epilog jedne od najljepših ljubavnih priča u srpskoj književnosti... Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lijepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posijle? Ovako strastvena i beskompromisna veza uvijek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi. Dušica Milanović Marika prihvatila se izazova da napiše nastavak ove nezaboravne ljubavne priče. Dukat i divlji pelin odvija se u ambijentu starog Niša, u lavirintu uskih ulica, kamenih ograda i orijentalnih lukova, gdje opet srećemo poznate likove. Iz novih doživljaja i neočekivanih situacija glavnih junaka, izvire tipičan južnjački humor zaodjenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću. Poslije velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vrijeme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju sjenke jer Zona niti šta ljulja, nit pod srcem nosi. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom pravom licu: terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voljeti nekog dovoljno da bi se živjelo zajedno?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter