Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Drukčija od drugih

Drukčija od drugih

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Lena Dunham


ISBN:

978-953-316-853-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2838

Broj strana:

222

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova hrabra, duhovita, mudra i bespoštedno iskrena zbirka osobnih eseja potvrđuje Lenu Dunham – hvaljenu autoricu, producenticu i zvijezdu HBO-ovih Djevojaka – kao jedan od najoriginalnijih mladih talenata u književnosti danas.

U Drukčijoj od drugih Lena Dunham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti usamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati. Na pragu tridesete ona otvoreno, duhovito i s nepatvorenom iskrenošću i nevjerojatnom zrelošću piše o svemu što je do tada obilježilo njezino sazrijevanje – o bolnim vezama, (samo)kritikama i preispitivanjima, nesavršenom tijelu, psihičkim lomovima i nestabilnostima, pravim prijateljstvima i njihovoj snazi, o obitelji i djetinjstvu – uvijek iz svog originalnog, svježeg rakursa. O prvom djevojačkom seksu i seksu koji nije nimalo ispunio njezina očekivanja, o neopisivoj slabosti prema ne baš finim muškarcima – dečkima koji su usavršili “dinamiku nepoštovanja” koja je nju silno intrigirala, o napadajima panike i opsjednutosti bolestima i smrti, o ženskim organima i orgazmima, o dijetama i psihoterapijama – sve su to motivi djevojke “koja je ozbiljno naumila imati sve”.

Neobuzdana, dirljiva i lucidno perceptivna, knjiga Lene Dunham Drukčija od drugih niz je depeša s prve crte bitke za odrastanje, koju smo svi mi prošli ili prolazimo još uvijek. I iako ona sama ponekad sumnja da nam ima što ponuditi, nudi nam mnogo – nudi nam zabavu, inspiraciju i one tako potrebne točke prepoznavanja koje nas povezuju, ispunjuju i liječe.

U hrvatskom izdanju knjigu Drukčija od drugih imamo priliku čitati u živom prijevodu Sandre Mlađenović, a vidjeti je kroz viziju naslovnice Željke Tkalčec.

  • Originalni naziv: NOT THAT KIND OF GIRL...
  • Prevodilac: Sandra Mlađenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova hrabra, duhovita, mudra i bespoštedno iskrena zbirka osobnih eseja potvrđuje Lenu Dunham – hvaljenu autoricu, producenticu i zvijezdu HBO-ovih Djevojaka – kao jedan od najoriginalnijih mladih talenata u književnosti danas. U Drukčijoj od drugih Lena Dunham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti usamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati. Na pragu tridesete ona otvoreno, duhovito i s nepatvorenom iskrenošću i nevjerojatnom zrelošću piše o svemu što je do tada obilježilo njezino sazrijevanje – o bolnim vezama, (samo)kritikama i preispitivanjima, nesavršenom tijelu, psihičkim lomovima i nestabilnostima, pravim prijateljstvima i njihovoj snazi, o obitelji i djetinjstvu – uvijek iz svog originalnog, svježeg rakursa. O prvom djevojačkom seksu i seksu koji nije nimalo ispunio njezina očekivanja, o neopisivoj slabosti prema ne baš finim muškarcima – dečkima koji su usavršili “dinamiku nepoštovanja” koja je nju silno intrigirala, o napadajima panike i opsjednutosti bolestima i smrti, o ženskim organima i orgazmima, o dijetama i psihoterapijama – sve su to motivi djevojke “koja je ozbiljno naumila imati sve”. Neobuzdana, dirljiva i lucidno perceptivna, knjiga Lene Dunham Drukčija od drugih niz je depeša s prve crte bitke za odrastanje, koju smo svi mi prošli ili prolazimo još uvijek. I iako ona sama ponekad sumnja da nam ima što ponuditi, nudi nam mnogo – nudi nam zabavu, inspiraciju i one tako potrebne točke prepoznavanja koje nas povezuju, ispunjuju i liječe. U hrvatskom izdanju knjigu Drukčija od drugih imamo priliku čitati u živom prijevodu Sandre Mlađenović, a vidjeti je kroz viziju naslovnice Željke Tkalčec.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter