Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Drugi svetski rat - Veliki ilustrovani vodič

Drugi svetski rat - Veliki ilustrovani vodič

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-7478-425-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B4899

Broj strana:

372

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

139,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najsveobuhvatniji liustrovani istorijski vodič kroz Drugi svetski rat koji prikazuje ljude, politiku, događaje, mesta i tehnologije rata koji je zauvek promenio tok istorije.

DOGAĐAJI: Od začetaka neprijateljstava u predratnim godinama, preko munjevitinh nemačkih pobeda, do početka globalnog sukoba, borbe za prevlast i konačnog sunovrata sila Osovine, knjiga pruža kompletnu sliku rata na svim poprištima u svetu.

LJUDI: Od Hitlera do Čerčila i Staljina, i od Makartura do Romela, prikazani su profili najuticajnijih ličnosti, koji otkrivaju njihove ambicije, karakter i ključnu ulogu kojom su obeležili rat.

OČEVICI: Dramatične epizode, poput, na primer, opsade Lenjingrada, iskrcavanja na plaži Omaha tokom Dana „D“, bombardovanja Drezdena i otkrića logora Belzen, oživljavaju se kroz snažna svedočanstva iznesena u prvom licu i citate političkih vođa, običnih boraca i civila.

NAORUŽANJE I TEHNOLOGIJA: Predstavljene su tehnološke inovacije u sferi naoružanja – izrada aviona, tenkova, podmornica i drugih mašina za masovno uništenje, kao i napredak na polju kodova i razotkrivanja šifri, komunikacija i medicine.

KLJUČNI DOGAĐAJI: Rasvetljeni su kritični momenti u periodu priprema za rat, samog rata i njegovih posledica – Kristalna noć, pad Singapura, nemačka predaja kod Staljingrada i podela Berlina.

POVEZIVANJE: Na početku i kraju svakog poglavlja čitalac se upućuje na prethodna i potonja ratna zbivanja. Posebno su istaknuti uzroci i posledice događaja, bitaka i kampanja. Uvodne hronološke tablice i istorijske karte sveta pružaju jasan pregled dešavanja iz godine u godinu.

Na stotine fotografija – među kojima su i retko viđene fotografije u boji – kao i karte i grafikoni koji su specijalno izrađeni za ovo izdanje, omogućavaju da ova knjiga bude jedinstvena u prikazu najrazornijeg rata svih vremena.

  • Prevodilac: Uroš Milivojević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 320x420
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Najsveobuhvatniji liustrovani istorijski vodič kroz Drugi svetski rat koji prikazuje ljude, politiku, događaje, mesta i tehnologije rata koji je zauvek promenio tok istorije. DOGAĐAJI: Od začetaka neprijateljstava u predratnim godinama, preko munjevitinh nemačkih pobeda, do početka globalnog sukoba, borbe za prevlast i konačnog sunovrata sila Osovine, knjiga pruža kompletnu sliku rata na svim poprištima u svetu. LJUDI: Od Hitlera do Čerčila i Staljina, i od Makartura do Romela, prikazani su profili najuticajnijih ličnosti, koji otkrivaju njihove ambicije, karakter i ključnu ulogu kojom su obeležili rat. OČEVICI: Dramatične epizode, poput, na primer, opsade Lenjingrada, iskrcavanja na plaži Omaha tokom Dana „D“, bombardovanja Drezdena i otkrića logora Belzen, oživljavaju se kroz snažna svedočanstva iznesena u prvom licu i citate političkih vođa, običnih boraca i civila. NAORUŽANJE I TEHNOLOGIJA: Predstavljene su tehnološke inovacije u sferi naoružanja – izrada aviona, tenkova, podmornica i drugih mašina za masovno uništenje, kao i napredak na polju kodova i razotkrivanja šifri, komunikacija i medicine. KLJUČNI DOGAĐAJI: Rasvetljeni su kritični momenti u periodu priprema za rat, samog rata i njegovih posledica – Kristalna noć, pad Singapura, nemačka predaja kod Staljingrada i podela Berlina. POVEZIVANJE: Na početku i kraju svakog poglavlja čitalac se upućuje na prethodna i potonja ratna zbivanja. Posebno su istaknuti uzroci i posledice događaja, bitaka i kampanja. Uvodne hronološke tablice i istorijske karte sveta pružaju jasan pregled dešavanja iz godine u godinu. Na stotine fotografija – među kojima su i retko viđene fotografije u boji – kao i karte i grafikoni koji su specijalno izrađeni za ovo izdanje, omogućavaju da ova knjiga bude jedinstvena u prikazu najrazornijeg rata svih vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Data status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter