Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Drugi dnevnik Pauline P.

Drugi dnevnik Pauline P.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sanja Polak


ISBN:

978-953-14-0003-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3125

Broj strana:

201

Težina:

305 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zbirka toplih, duhovitih priča raspoređenih po mjesecima u godini, pisana u prvom licu. Djevojčica Paulina P., razgovorljiva, puna ideja, snalažljiva i maštovita, uči svoju životnu školu na postupcima roditelja, prijatelja, baka, među školskim društvom. Uvijek ima što za reći, nešto za sanjati i ponešto za zažmiriti. Ipak, najbolje joj idu zaključivanje i pisanje P.S. -ova poslije svake priče.

Domišljata i lukava, lako će nas poučiti kako da maminu pažnju usmjerimo na sebe, kako da povećamo džeparac, kako da pričamo kada nam kažu da smo dosadni... ali će i pošteno priznati kada učini nešto što je daleko od lijepog i pristojnog ponašanja.

Odlomak:

Uf, kako je ove godine bilo dobro na moru!
Ljetovala sam s mamom i tatom u iznajmljenom apartmanu na otoku Krku. Mislila sam da ću se užasno dosađivati, jer tamo nisam nikog poznavala. To je mami i tati bilo super. Tata je prije godišnjeg odmora rekao:
- Želim otići negdje gdje me nitko ne poznaje. Da ni s kim ne moram razgovarati.
- Ja isto tako! - suglasila se s tatom mama.
- Ali, s kim ćemo se onda družiti? - pitala sam ja i okrenula očima.
- Ni s kim! - vrisnula je mama. - Dosta mi je druženja.
I poslovnog, i privatnog.
- Želim buljiti u more i šutjeti.
- Želim mirisati borovinu i meditirati.
- A ja se želim s nekim na moru družiti - zatulila sam ja, iako sam unaprijed znala da će odabir mjesta za godišnji odmor biti isključivo prema izboru mojih preslatkih roditelja.
Stigli smo na otok Krk, u grad Krk. To me je malo zbunilo. Kako i otok i mjesto mogu imati isto ime?...

  • Izdanje: 6
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbirka toplih, duhovitih priča raspoređenih po mjesecima u godini, pisana u prvom licu. Djevojčica Paulina P., razgovorljiva, puna ideja, snalažljiva i maštovita, uči svoju životnu školu na postupcima roditelja, prijatelja, baka, među školskim društvom. Uvijek ima što za reći, nešto za sanjati i ponešto za zažmiriti. Ipak, najbolje joj idu zaključivanje i pisanje P.S. -ova poslije svake priče. Domišljata i lukava, lako će nas poučiti kako da maminu pažnju usmjerimo na sebe, kako da povećamo džeparac, kako da pričamo kada nam kažu da smo dosadni... ali će i pošteno priznati kada učini nešto što je daleko od lijepog i pristojnog ponašanja. Odlomak: Uf, kako je ove godine bilo dobro na moru! Ljetovala sam s mamom i tatom u iznajmljenom apartmanu na otoku Krku. Mislila sam da ću se užasno dosađivati, jer tamo nisam nikog poznavala. To je mami i tati bilo super. Tata je prije godišnjeg odmora rekao: - Želim otići negdje gdje me nitko ne poznaje. Da ni s kim ne moram razgovarati. - Ja isto tako! - suglasila se s tatom mama. - Ali, s kim ćemo se onda družiti? - pitala sam ja i okrenula očima. - Ni s kim! - vrisnula je mama. - Dosta mi je druženja. I poslovnog, i privatnog. - Želim buljiti u more i šutjeti. - Želim mirisati borovinu i meditirati. - A ja se želim s nekim na moru družiti - zatulila sam ja, iako sam unaprijed znala da će odabir mjesta za godišnji odmor biti isključivo prema izboru mojih preslatkih roditelja. Stigli smo na otok Krk, u grad Krk. To me je malo zbunilo. Kako i otok i mjesto mogu imati isto ime?...

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter