Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Druga knjiga - Dnevnik jedne robije

Druga knjiga - Dnevnik jedne robije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-917019-0-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K9009

Broj strana:

319

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Druga knjiga-dnevnik jedne robije je nastavak autobiografije Žarka Lauševića i bavi se njegovim životom nakon presude i zatvorskim danima.

Nakon uspjeha knjige Godina prođe, dan nikad (prodata u više od 350.000 primeraka), glumac Žarko Laušević je napisao nastavak svoje autobiografije.

U prvom dijelu je opisao svoj život prije i poslije tragedije 1993, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici ubio dvije i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na robiju.

Drugi dio bavi se njegovim životom nakon presude i četiri i po godine provedene u zatvoru.

Tupo se pitam, kako sam, baveći se glumom, mogao zaslužiti da se ikad moja fotografija nađe na prvim stranicama kompletne jugoslovenske štampe.
Kad sam dobijao najveće nacionalne nagrade, zasluživao bih samo po crticu na kulturnoj strani, a kad sam dobio najveću nacionalnu kaznu, imam najkrupnija slova - na prvoj strani! Da sam i ubijen tog 31.jula, 1993, takvu mi počast ne bi odali.
(odlomak iz knjige)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Druga knjiga-dnevnik jedne robije je nastavak autobiografije Žarka Lauševića i bavi se njegovim životom nakon presude i zatvorskim danima. Nakon uspjeha knjige Godina prođe, dan nikad (prodata u više od 350.000 primeraka), glumac Žarko Laušević je napisao nastavak svoje autobiografije. U prvom dijelu je opisao svoj život prije i poslije tragedije 1993, kada je nakon svađe u kafani u Podgorici ubio dvije i ranio jednu osobu, zbog čega je osuđen na robiju. Drugi dio bavi se njegovim životom nakon presude i četiri i po godine provedene u zatvoru. Tupo se pitam, kako sam, baveći se glumom, mogao zaslužiti da se ikad moja fotografija nađe na prvim stranicama kompletne jugoslovenske štampe. Kad sam dobijao najveće nacionalne nagrade, zasluživao bih samo po crticu na kulturnoj strani, a kad sam dobio najveću nacionalnu kaznu, imam najkrupnija slova - na prvoj strani! Da sam i ubijen tog 31.jula, 1993, takvu mi počast ne bi odali. (odlomak iz knjige)

Dodatne informacije

Izdavač Hipatia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter