Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Drama djetinjstva

Drama djetinjstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alice Miller


ISBN:

953-6101-15-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7415

Broj strana:

159

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,80 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Alice Miller, Drama djetinjstva je knjiga koju mora pročitati svaki roditelj i odgajatetlj. Knjiga dotiče unirvezalnu ljudsku tragediju: u procesu prilagođavanja zahtjevima svojih roditelja varamo sebe u pogledu svojih stvarnih potreba i osjećaja. Kada odrastemo, to je poput pokušaja plovidbe bez kompasa. Očekivanja ispunjavamo zbog iluzije o ljubavi.

Ljudima se govori da je nasilje sastavni dio naše prirode i da samo trebamo naučiti kako se boriti protiv njega. Samo svjesno potisnut, opravdani bijes u djetinjstvu rađa nasiljem i zaslijepljenošću. Naš pravi, potisnuti život, pohranjen je u našem tijelu, koje ga pokušava ispripovijedati i nastoji da ga se čuje putem simptoma.

Životinje ubijaju svoju mladunčad ako se neće za njih brinuti, ali ih ne muče godinama. Nemamo prirodnih mehanizama za borbu sa zlostavljanjem, već nam je priroda dala sposobnost da se anesteziramo kada zlostavljanje postaje nepodnošljivo.

  • Prevodilac: Radmila Rudež Babac
  • Izdanje: 10
  • Godina: 1995
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Alice Miller, Drama djetinjstva je knjiga koju mora pročitati svaki roditelj i odgajatetlj. Knjiga dotiče unirvezalnu ljudsku tragediju: u procesu prilagođavanja zahtjevima svojih roditelja varamo sebe u pogledu svojih stvarnih potreba i osjećaja. Kada odrastemo, to je poput pokušaja plovidbe bez kompasa. Očekivanja ispunjavamo zbog iluzije o ljubavi. Ljudima se govori da je nasilje sastavni dio naše prirode i da samo trebamo naučiti kako se boriti protiv njega. Samo svjesno potisnut, opravdani bijes u djetinjstvu rađa nasiljem i zaslijepljenošću. Naš pravi, potisnuti život, pohranjen je u našem tijelu, koje ga pokušava ispripovijedati i nastoji da ga se čuje putem simptoma. Životinje ubijaju svoju mladunčad ako se neće za njih brinuti, ali ih ne muče godinama. Nemamo prirodnih mehanizama za borbu sa zlostavljanjem, već nam je priroda dala sposobnost da se anesteziramo kada zlostavljanje postaje nepodnošljivo.

Dodatne informacije

Izdavač Educa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter