Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Doručak kod Tiffanyja / Ljetno krstarenje

Doručak kod Tiffanyja / Ljetno krstarenje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Truman Capote


ISBN:

978-953-178-780-8

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N5072

Broj strana:

211

Težina:

337 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

DORUČAK KOD TIFFANYJA
Ovaj je kratki roman zaslužio da ga se nazove klasikom.
Njegova junakinja Holly Golightly, ekcentrična mlada žena hirovita i nekonvencionalna ponašanja, naprosto se uvlači pod kožu ljudima koji je okružuju i čitateljima ovog romana. Ona govori ono što ne misli, spava s muškarcima koje ne voli i slama srca onih koji je vole.
Capote je već bio proslavljeni pisac u vrijeme kad je 1958. objavljen ovaj roman, koji će postati jedno od njegovih najslavnijih i najutjecajnijih djela.
LJETNO KRSTARENJE
Ovaj kratki roman autor je započeo 1943. i odložio na stranu da bi napisao svoj prvi objavljeni roman Drugi glasovi, drugi prostori. Kad je 1966. napustio svoj bruklinski stan, postigavši financijski uspjeh s romanom Hladnokrvno ubojstvo, ostavio je upute svojoj domaćici da uništi sve rukopise koje je ostavio za sobom. Nasreću, domaćica je sačuvala rukopis Ljetnog krstarenja zatrpan među hrpom Capoteovih pisama. Sada, nakon gotovo pola stoljeća, ovo je zakopano blago ugledalo svjetlo dana.
Radnja romana smještena je u New York, neposredno nakon Drugog svjetskog rata, a junakinja priče je Grady McNeil, sedamnaestogodišnja kći bogatog financijaša Lamonta McNeila i njegove žene Lucy, čija je glavna briga obići kuću u Cannesu u kojoj nije bila još od rata i odlučiti u kojoj će pariškoj modnoj kući odabrati haljinu za Gradyin debitantski bal. Kada se McNeilovi otpute brodom u Europu, Grady na vlastito inzistiranje ostaje u njihovom raskošnom stanu na Petoj aveniji, kako bi sama i slobodna provela ljeto u New Yorku...

  • Originalni naziv: Breakfast at Tiffanys/Summer...
  • Edicija: Strani pisci
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 137x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

DORUČAK KOD TIFFANYJA Ovaj je kratki roman zaslužio da ga se nazove klasikom. Njegova junakinja Holly Golightly, ekcentrična mlada žena hirovita i nekonvencionalna ponašanja, naprosto se uvlači pod kožu ljudima koji je okružuju i čitateljima ovog romana. Ona govori ono što ne misli, spava s muškarcima koje ne voli i slama srca onih koji je vole. Capote je već bio proslavljeni pisac u vrijeme kad je 1958. objavljen ovaj roman, koji će postati jedno od njegovih najslavnijih i najutjecajnijih djela. LJETNO KRSTARENJE Ovaj kratki roman autor je započeo 1943. i odložio na stranu da bi napisao svoj prvi objavljeni roman Drugi glasovi, drugi prostori. Kad je 1966. napustio svoj bruklinski stan, postigavši financijski uspjeh s romanom Hladnokrvno ubojstvo, ostavio je upute svojoj domaćici da uništi sve rukopise koje je ostavio za sobom. Nasreću, domaćica je sačuvala rukopis Ljetnog krstarenja zatrpan među hrpom Capoteovih pisama. Sada, nakon gotovo pola stoljeća, ovo je zakopano blago ugledalo svjetlo dana. Radnja romana smještena je u New York, neposredno nakon Drugog svjetskog rata, a junakinja priče je Grady McNeil, sedamnaestogodišnja kći bogatog financijaša Lamonta McNeila i njegove žene Lucy, čija je glavna briga obići kuću u Cannesu u kojoj nije bila još od rata i odlučiti u kojoj će pariškoj modnoj kući odabrati haljinu za Gradyin debitantski bal. Kada se McNeilovi otpute brodom u Europu, Grady na vlastito inzistiranje ostaje u njihovom raskošnom stanu na Petoj aveniji, kako bi sama i slobodna provela ljeto u New Yorku...

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter