Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Uzgajajte svoju superhranu - Organski uzgoj hrane na malom prostoru

Uzgajajte svoju superhranu - Organski uzgoj hrane na malom prostoru

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gayla Trail


ISBN:

978-953-304-352-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7336

Broj strana:

208

Težina:

625 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

39,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovaj bogato ilustrirani priručnik obavezno je štivo za sve one koji žele sami uzgajati voće, povrće i začinsko bilje. Namijenjena je prije svega ljudima koji žive u urbaniziranim sredinama, ali dakako da je sjajan priručnik i za sve one koji žive u ruralnim područjima okruženi velikim pacelama zemlje. Bez obzira na to želimo li uštedjeti pri kupnji hrane ili jednostavno iskusiti kakav je to užitak kad današnju večeru uberemo ispred vlastitih vrata, ova je knjiga pravo štivo za sve one koji vrtlare na malim prostorima – vrt nije obavezan!

Dakle, svaka terasa, balkon, krovna terasa, trijem, prozorska klupica ili žardinijera potencijalni su vrtovi koji čekaju da ih zasadimo. Autorica u ovoj knjizi potanko objašnjava, savjetuje i pokazuje nam kako možemo sami, doslovno bilo gdje, na svakom slobodnom komadiću zemlje, uzgajati ukusnu i jeftinu organsku i zdravu hranu.

Knjiga Uzgajajte svoju superhranu prepuna je korisnih savjeta i osnovnih informacija o

- odabiru mjesta i maksimalnom iskorištavanju zemlje (čak i ako nije savršena)
- zaštiti biljaka od štetnika i bolesti
- bez primjene pesticida
- uzgoju obilnog uroda u teglama i odabiru najboljih starih sorti
- konzerviranju i čuvanju kako biste maksimalno iskoristili svoj velikodušni vrt
- ekološkim, štedljivim projektima koji su istodobno i lijepi
- i još mnogočemu!

Kanađanka Gayla Trail osnovala je uglednu i iznimno popularnu vrtlarsku internetsku stranicu yougrowgirl.com. Svoje tekstove i fotografije objavljuje u najčitanijim svjetskim novinama i časopisima, kao što su New York Times, Newsweek, Budget Living i ReadyMade. Živi u Torontu, gdje više od deset godina uređuje vrt na krovnoj terasi i ondje uzgaja voće, povrće i cvijeće. Autorica je nekoliko knjiga koje se bave vrtlarenjem.

  • Originalni naziv: Grow Great Grub
  • Prevodilac: Aleksandra Bralović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovaj bogato ilustrirani priručnik obavezno je štivo za sve one koji žele sami uzgajati voće, povrće i začinsko bilje. Namijenjena je prije svega ljudima koji žive u urbaniziranim sredinama, ali dakako da je sjajan priručnik i za sve one koji žive u ruralnim područjima okruženi velikim pacelama zemlje. Bez obzira na to želimo li uštedjeti pri kupnji hrane ili jednostavno iskusiti kakav je to užitak kad današnju večeru uberemo ispred vlastitih vrata, ova je knjiga pravo štivo za sve one koji vrtlare na malim prostorima – vrt nije obavezan! Dakle, svaka terasa, balkon, krovna terasa, trijem, prozorska klupica ili žardinijera potencijalni su vrtovi koji čekaju da ih zasadimo. Autorica u ovoj knjizi potanko objašnjava, savjetuje i pokazuje nam kako možemo sami, doslovno bilo gdje, na svakom slobodnom komadiću zemlje, uzgajati ukusnu i jeftinu organsku i zdravu hranu. Knjiga Uzgajajte svoju superhranu prepuna je korisnih savjeta i osnovnih informacija o - odabiru mjesta i maksimalnom iskorištavanju zemlje (čak i ako nije savršena) - zaštiti biljaka od štetnika i bolesti - bez primjene pesticida - uzgoju obilnog uroda u teglama i odabiru najboljih starih sorti - konzerviranju i čuvanju kako biste maksimalno iskoristili svoj velikodušni vrt - ekološkim, štedljivim projektima koji su istodobno i lijepi - i još mnogočemu! Kanađanka Gayla Trail osnovala je uglednu i iznimno popularnu vrtlarsku internetsku stranicu yougrowgirl.com. Svoje tekstove i fotografije objavljuje u najčitanijim svjetskim novinama i časopisima, kao što su New York Times, Newsweek, Budget Living i ReadyMade. Živi u Torontu, gdje više od deset godina uređuje vrt na krovnoj terasi i ondje uzgaja voće, povrće i cvijeće. Autorica je nekoliko knjiga koje se bave vrtlarenjem.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter