Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Povrćarstvo

Povrćarstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-155-060-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B8279

Broj strana:

627

Težina:

1450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

44,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

vaj je udžbenik namijenjen prvenstveno studentima agronomskog fakulteta na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, profesorima u srednjim stručnim školama, agronomima u savjetodavnoj službi, u poljoprivrednim ljekarnama i proizvođačima koji već imaju osnovna agronomska znanja. Zbog opsežne građe sadržaj je ograničen prvenstveno na poznavanje bioloških svojstava izabranih vrsta povrća, njihovim potebama za makro-branivima i mikrobranivima, na znakove pomanjkanja ili toksičnosti pojedinih braniva i fiziološke poremećaje u različitim uvjetima sredine. Uz naznaku samo osnovnih tehnologija u proizvodnji pojedinih kultura ta su znanja osnova za prilagođavanje tehnologija specifičnim uvjetima i namjenama, te kreiranje novih tehnologija, a uvažavajući načela održive proizvodnje povrća. Od svega bogatstva autori su odabrali i obradili 83 vrste i varijeteta iz 14 porodica, koje se u nas uzgajaju kao povrće ili bi se mogle uzgajati, a već su stekle manju ili veću primjenu u susjednim zemljama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

vaj je udžbenik namijenjen prvenstveno studentima agronomskog fakulteta na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, profesorima u srednjim stručnim školama, agronomima u savjetodavnoj službi, u poljoprivrednim ljekarnama i proizvođačima koji već imaju osnovna agronomska znanja. Zbog opsežne građe sadržaj je ograničen prvenstveno na poznavanje bioloških svojstava izabranih vrsta povrća, njihovim potebama za makro-branivima i mikrobranivima, na znakove pomanjkanja ili toksičnosti pojedinih braniva i fiziološke poremećaje u različitim uvjetima sredine. Uz naznaku samo osnovnih tehnologija u proizvodnji pojedinih kultura ta su znanja osnova za prilagođavanje tehnologija specifičnim uvjetima i namjenama, te kreiranje novih tehnologija, a uvažavajući načela održive proizvodnje povrća. Od svega bogatstva autori su odabrali i obradili 83 vrste i varijeteta iz 14 porodica, koje se u nas uzgajaju kao povrće ili bi se mogle uzgajati, a već su stekle manju ili veću primjenu u susjednim zemljama.

Dodatne informacije

Izdavač Begen
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter