Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Roditeljstvo bez uslovljavanja

Roditeljstvo bez uslovljavanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Alfi Kon


ISBN:

9788660356774

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6268

Broj strana:

207

Težina:

293 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ključno pitanje jeste kakve osobe želimo da stvorimo od svoje dece, želimo li da prihvataju stvari kakve jesu, ili da pokušaju da ih poboljšaju.

Većina priručnika za roditelje počinje pitanjem „Kako da nateramo decu da rade ono što im se kaže?”, a zatim predlažu različite tehnike za njihovo kontrolisanje. U ovoj zaista revolucionarnoj knjizi, priznati autor Alfi Kon počinje pitanjem „Šta je deci potrebno i kako da odgovorimo na te potrebe?”. Iz tog pitanja proističu ideje za rad sa decom umesto rada na njima.

Osnovna potreba koju sva deca imaju, smatra Kon, jeste da budu bezuslovno voljena, da znaju da će biti prihvaćena čak i ako zabrljaju ili podbace. Međutim, konvencionalni pristupi roditeljstvu koriste sisteme kazne (uključujući „tajm-aut”), nagrade (uključujući pozitivno ohrabrenje) i druge oblike kontrole koji uče decu da su voljena samo kada nas zadovolje ili zadive. Kon citira obimna, i uglavnom nepoznata, istraživanja o šteti koju nanosimo deci navodeći ih da veruju da moraju da zavrede naše odobrenje. Upravo takvu pouku deca izvlače iz uobičajenih tehnika disciplinovanja, iako to nije poruka koju većina roditelja namerava da pošalje.

  • Prevodilac: Uroš Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ključno pitanje jeste kakve osobe želimo da stvorimo od svoje dece, želimo li da prihvataju stvari kakve jesu, ili da pokušaju da ih poboljšaju. Većina priručnika za roditelje počinje pitanjem „Kako da nateramo decu da rade ono što im se kaže?”, a zatim predlažu različite tehnike za njihovo kontrolisanje. U ovoj zaista revolucionarnoj knjizi, priznati autor Alfi Kon počinje pitanjem „Šta je deci potrebno i kako da odgovorimo na te potrebe?”. Iz tog pitanja proističu ideje za rad sa decom umesto rada na njima. Osnovna potreba koju sva deca imaju, smatra Kon, jeste da budu bezuslovno voljena, da znaju da će biti prihvaćena čak i ako zabrljaju ili podbace. Međutim, konvencionalni pristupi roditeljstvu koriste sisteme kazne (uključujući „tajm-aut”), nagrade (uključujući pozitivno ohrabrenje) i druge oblike kontrole koji uče decu da su voljena samo kada nas zadovolje ili zadive. Kon citira obimna, i uglavnom nepoznata, istraživanja o šteti koju nanosimo deci navodeći ih da veruju da moraju da zavrede naše odobrenje. Upravo takvu pouku deca izvlače iz uobičajenih tehnika disciplinovanja, iako to nije poruka koju većina roditelja namerava da pošalje.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter