Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Škole se bude

Škole se bude

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789537351342

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5294

Broj strana:

159

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Obrazovanje je svačija briga i ova se knjiga tiče svih nas

Kada je riječ o školi, svatko ima neko mišljenje. Tema obrazovanja uobičajena je gotovo u svakoj obitelji.

Brojni su roditelji izjavili da se njihova djeca boje škole. Ta djeca govore: „Ne idem više onamo!“ Već nakon drugog razreda počinje pritisak na dijete da ostvari uspjeh koji će mu omogućiti upis u gimnaziju. Ti rani strahovi od škole opterećuju cjelokupan obiteljski život.

Kako to uopće izgleda za učenice i učenike? Pronalaze li se djeca i adolescentni u svojoj školi? Daje li im škola ikakvu orijentaciju u svijetu 21. stoljeća? Koristi li škola njihovoj budućnosti? Jesu li oni sretni u školi? Jesu li (još uvijek) znatiželjni? Jesu li uspjeli razviti svoje talente?

Stoga se postavlja pitanje: Možemo li uopće zamisliti drugačiju školu? Školu u kojoj je povezanost prije izdvajanja, u kojoj poštivanje drugoga ima jednaku vrijednost kao i prenošenje gradiva, gdje se gradi kritički duh i u kojoj se stvara onakva slika čovjeka kakvu želimo izgraditi kod svoje djece? Možemo li zamisliti školu u kojoj se podrazumijeva da djeca sama oblikuju svoju budućnost?

Postoje li takve škole? Odgovor glasi: postoje. Drugim riječima: škole budućnosti već žive.

Želimo li da se sve naše škole razvijaju u tom smjeru, ne možemo zaobići preuzimanje odgovornosti. Djelovati trebaju svi kojih se škola tiče.

Kako nastaju takve škole? Naime, takve škole nastaju kada se povežu učitelji i nastavnici, roditelji, školska uprava i učenici, koji sami oblikuju svoju zajednicu učenja.

U tom smislu donosimo vam ovaj poticaj.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Obrazovanje je svačija briga i ova se knjiga tiče svih nas Kada je riječ o školi, svatko ima neko mišljenje. Tema obrazovanja uobičajena je gotovo u svakoj obitelji. Brojni su roditelji izjavili da se njihova djeca boje škole. Ta djeca govore: „Ne idem više onamo!“ Već nakon drugog razreda počinje pritisak na dijete da ostvari uspjeh koji će mu omogućiti upis u gimnaziju. Ti rani strahovi od škole opterećuju cjelokupan obiteljski život. Kako to uopće izgleda za učenice i učenike? Pronalaze li se djeca i adolescentni u svojoj školi? Daje li im škola ikakvu orijentaciju u svijetu 21. stoljeća? Koristi li škola njihovoj budućnosti? Jesu li oni sretni u školi? Jesu li (još uvijek) znatiželjni? Jesu li uspjeli razviti svoje talente? Stoga se postavlja pitanje: Možemo li uopće zamisliti drugačiju školu? Školu u kojoj je povezanost prije izdvajanja, u kojoj poštivanje drugoga ima jednaku vrijednost kao i prenošenje gradiva, gdje se gradi kritički duh i u kojoj se stvara onakva slika čovjeka kakvu želimo izgraditi kod svoje djece? Možemo li zamisliti školu u kojoj se podrazumijeva da djeca sama oblikuju svoju budućnost? Postoje li takve škole? Odgovor glasi: postoje. Drugim riječima: škole budućnosti već žive. Želimo li da se sve naše škole razvijaju u tom smjeru, ne možemo zaobići preuzimanje odgovornosti. Djelovati trebaju svi kojih se škola tiče. Kako nastaju takve škole? Naime, takve škole nastaju kada se povežu učitelji i nastavnici, roditelji, školska uprava i učenici, koji sami oblikuju svoju zajednicu učenja. U tom smislu donosimo vam ovaj poticaj.

Dodatne informacije

Izdavač Harfa
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter