Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ja nisam gej mama, ja sam mama - Roditeljstvo LGB osoba u Hrvatskoj

Ja nisam gej mama, ja sam mama - Roditeljstvo LGB osoba u Hrvatskoj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789532227536

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M5690

Broj strana:

183

Težina:

900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

33,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj knjizi opisano je prvo istraživanje roditeljstva LGB osoba u Hrvatskoj. Intervjuiranjem LGB osoba koje su roditelji, kao i njihove djece i partnera-partnerica, prvi put je ostvaren znanstveni uvid u karakteristike, iskustva, doživljaje i dobrobit istospolnih obiteljskih zajednica u suvremenom hrvatskom društvu. Dodatno, prikazani su podaci o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju LGB osobe koje žele postati roditelji i-ili su u postupku planiranja roditeljstva.

Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj postoje raznovrsne obitelji s LGB roditeljima, kao i LGB osobe koje, unatoč nizu izazova koje to za njih podrazumijeva, namjeravaju postati roditelji. Prikupljena iskustva upućuju na to da je za djecu i njihove roditelje, te buduće roditelje unutar LGB zajednice, raznovrsnost obiteljskih zajednica i odnosa.

Predstavljeno istraživanje mnogostruko pridonosi znanstvenim spoznajama o izazovima s kojima se suočavaju LGB roditelji, kao i znanstvenim spoznajama u području psihologije manjinskih grupa i psihologije roditeljstva, te u području istraživanja društvene stigmatizacije. Kao takva, knjiga bi mogla biti odlična literatura za studente psihologije, sociologije i srodnih društvenih znanosti, ali i nezaobilazno štivo za sve stručnjake zainteresirane za empirijsko proučavanje te važne društvene problematike i kreiranje socijalnih politika u Hrvatskoj.

- Željka Kamenov (iz recenzije)

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj knjizi opisano je prvo istraživanje roditeljstva LGB osoba u Hrvatskoj. Intervjuiranjem LGB osoba koje su roditelji, kao i njihove djece i partnera-partnerica, prvi put je ostvaren znanstveni uvid u karakteristike, iskustva, doživljaje i dobrobit istospolnih obiteljskih zajednica u suvremenom hrvatskom društvu. Dodatno, prikazani su podaci o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju LGB osobe koje žele postati roditelji i-ili su u postupku planiranja roditeljstva. Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj postoje raznovrsne obitelji s LGB roditeljima, kao i LGB osobe koje, unatoč nizu izazova koje to za njih podrazumijeva, namjeravaju postati roditelji. Prikupljena iskustva upućuju na to da je za djecu i njihove roditelje, te buduće roditelje unutar LGB zajednice, raznovrsnost obiteljskih zajednica i odnosa. Predstavljeno istraživanje mnogostruko pridonosi znanstvenim spoznajama o izazovima s kojima se suočavaju LGB roditelji, kao i znanstvenim spoznajama u području psihologije manjinskih grupa i psihologije roditeljstva, te u području istraživanja društvene stigmatizacije. Kao takva, knjiga bi mogla biti odlična literatura za studente psihologije, sociologije i srodnih društvenih znanosti, ali i nezaobilazno štivo za sve stručnjake zainteresirane za empirijsko proučavanje te važne društvene problematike i kreiranje socijalnih politika u Hrvatskoj. - Željka Kamenov (iz recenzije)

Dodatne informacije

Izdavač Jesenski i Turk
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter