Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Veliki kuvar

Veliki kuvar

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-86-521-1037-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4570

Broj strana:

544

Težina:

1140 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

120,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Veliki kuvar je izuzetno obrađen i opremljen kuhar koji će podučiti i uputiti kulinarske početnike i obradovati i podsjetiti one iskusnije u kuhinji. Ovaj kuhar s preko hiljadu recepata, isto toliko slika i s dodatnim objašnjenjima o nabavci namirnica, njihovoj pripremi i obradi, zaslužuje mjesto u svakoj kuhinji.

U kuvaru su jela iz čitavog svijeta, tradicionalna i savremena, neka koja se kuhaju više sati i ona za čiju pripremu je dovoljno nekoliko minuta. Podijeljena su u pregledne kategorije: predjela, glavna jela, prilozi, pečenja, peciva, vegetarijanska jela, salate, slatkiši...

Uz svaki recept je dato vrijeme potrebno za pripremu i termičku obradu, neophodan pribor i količina gotovog jela. Recepte prate i korisni savjeti o izgledu svježih namirnica pri kupovini, korišćenju kuhinjskih aparata pri pripremi jela, često i istorijat određenog jela. Za mnoga jela su date i jedna ili više varijanata, kao i savjet šta se može učiniti s nepojedenim viškom. U posebnom dijelu iznijete su tehnike obrade mesa, voća, tijesta, jaja, sve uz pregledne ilustracije i podrobna objašnjenja.

Prava biblija današnjeg kuhanja s malo vremena. U ovom kuharu zaista su prepoznate vaše potrebe u kuhinji, nađeni odgovori na sva vaša kulinarska pitanja - od toga kako treba da izgleda pripremljeno jelo, preko mogućnosti da ga pripremite ranije, do rješenja za preostalu količinu. Kuhar obuhvata preko 1.000 recepata od kojih će vam voda poteći na usta, hiljade preglednih fotografija i odličan vodič korak po korak koji će vas naučiti kako da na trpezu iznesete sjajna jela bez mnogo muke.

Ovaj kuhar bi mogao ponijeti naslov najveće knjige o kuhanju, Sve što ste ikad željeli da znate o kuhanju ili Recepti za kuhare-početnike.

Veliki kuhar sadrži preko 1.000 recepata, koji su na koricama opisani kao omiljeni svakodnevni recepti, ali oni su i sasvim posebni. U njima vlada međunarodni duh a izabrana jela se lako pripremaju. Uz svako jelo iznijeto je uputstvo korak po korak i vrijeme pripremanja. Uz svaki recept postavljena je primamljiva slika koja kuharu daje živost.

  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 235x280
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Veliki kuvar je izuzetno obrađen i opremljen kuhar koji će podučiti i uputiti kulinarske početnike i obradovati i podsjetiti one iskusnije u kuhinji. Ovaj kuhar s preko hiljadu recepata, isto toliko slika i s dodatnim objašnjenjima o nabavci namirnica, njihovoj pripremi i obradi, zaslužuje mjesto u svakoj kuhinji. U kuvaru su jela iz čitavog svijeta, tradicionalna i savremena, neka koja se kuhaju više sati i ona za čiju pripremu je dovoljno nekoliko minuta. Podijeljena su u pregledne kategorije: predjela, glavna jela, prilozi, pečenja, peciva, vegetarijanska jela, salate, slatkiši... Uz svaki recept je dato vrijeme potrebno za pripremu i termičku obradu, neophodan pribor i količina gotovog jela. Recepte prate i korisni savjeti o izgledu svježih namirnica pri kupovini, korišćenju kuhinjskih aparata pri pripremi jela, često i istorijat određenog jela. Za mnoga jela su date i jedna ili više varijanata, kao i savjet šta se može učiniti s nepojedenim viškom. U posebnom dijelu iznijete su tehnike obrade mesa, voća, tijesta, jaja, sve uz pregledne ilustracije i podrobna objašnjenja. Prava biblija današnjeg kuhanja s malo vremena. U ovom kuharu zaista su prepoznate vaše potrebe u kuhinji, nađeni odgovori na sva vaša kulinarska pitanja - od toga kako treba da izgleda pripremljeno jelo, preko mogućnosti da ga pripremite ranije, do rješenja za preostalu količinu. Kuhar obuhvata preko 1.000 recepata od kojih će vam voda poteći na usta, hiljade preglednih fotografija i odličan vodič korak po korak koji će vas naučiti kako da na trpezu iznesete sjajna jela bez mnogo muke. Ovaj kuhar bi mogao ponijeti naslov najveće knjige o kuhanju, Sve što ste ikad željeli da znate o kuhanju ili Recepti za kuhare-početnike. Veliki kuhar sadrži preko 1.000 recepata, koji su na koricama opisani kao omiljeni svakodnevni recepti, ali oni su i sasvim posebni. U njima vlada međunarodni duh a izabrana jela se lako pripremaju. Uz svako jelo iznijeto je uputstvo korak po korak i vrijeme pripremanja. Uz svaki recept postavljena je primamljiva slika koja kuharu daje živost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter