Detalji
Kuda nas je dovelo to što smo mašti proglasili za glavne uzroke kardiovaskularnih bolesti i zamenili ih povećanim unosom ugljenih hidrata?
Ovo je knjiga o LCHF načinu ishrane sa malo ugljenih hidrata, a puno masti (Low Carb, Hight Fat) koja preokreće naopako sve ono što smo do sada znali ili vjerovali da znamo o uticaju ishrane na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi. Knjiga o zabludama, mitovima i neistinitim tvrdnjama o tome šta je zdravo, a šta nije i kako te zablude plaćamo svojim zdravljem.
Autorka tvrdi da najskuplje plaćamo zabludu da su masnoće životinjskog porekla i holesterol štetni i da izazivaju srčane kao i bolesti krvnih sudova, iako ta tvrdnja nema naučnu osnovu.
ARGUMENTI KOJI MENJAJU NAŠA DOSADAŠNJA ZNANJA O ISHRANI
- Šta je doprinijelo epidemiji šećerne i drugih civilizacijskih bolesti?
- Da li je naš strah od masnoća i holesterola zaista opravdan?
- Zašto treba izbjegavati pretjerano lučenje insulina?