Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Đokonda

Đokonda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

97886-521075-51

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3849

Broj strana:

297

Težina:

405 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Roman o Leonardu da Vinčiju. Poznajemo ga kao renesansnog genija: pronalazača, naučnika, umijentika. Kao vizionara i slikara Mona Lize, tajnovite Đokonde. Poznavali su ga kao Leonarda iz Vinčija, Leonarda Firentinca: jeretika, kasapina, zaluđenika...

Zora je. U staji, na drvenoj ploči stoji jezivo stvorenje, dijelom gušter, dijelom pas, dijelom pijetao, skrpljeno od nekoliko iskasapljenih životinja. Sjedeći pred njime, dječak crta čudovište. Njegova prva misao: ljudima je potrebno da se spašavaju jedni od drugih. Druga: ljudima je potrebno da se spašavaju od sebe samih. Usamljeno dijete, Leonardo je blizak samo s Lizom Gerardini, djevojčicom koja ga uhodi u radionici. Pošto je domaći učitelj digao ruke od njega, Leonarda očajni otac šalje u Firencu na zanat. Pod učiteljskom rukom Verokija, majstora vajara, on počinje da gradi slavu. No uspijeh iziskuje žrtve, Firenca zahtijeva jednu mjeru povinovanja koja je za njega nemoguća. Prinuđen da ode, Leonardo prelazi u službu harizmatičnog, moći žednog milanskog vojvode.

Putovanje ga ponovo vraća Lizi i portretu koji beskrajno dugo već čeka da naslika, vrhuncu njegovog životnog rada. Od blistavog dvora Medičija pa do mrtvačnica Milana i do bojišta u dolini Poa, izvanredni roman Lusil Tarner živo oslikava Leonardovu samotničku borbu da i druge ubijedi u svoje viđenje svijeta.

  • Originalni naziv: Gioconda
  • Prevodilac: Dubravka Srećković-Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman o Leonardu da Vinčiju. Poznajemo ga kao renesansnog genija: pronalazača, naučnika, umijentika. Kao vizionara i slikara Mona Lize, tajnovite Đokonde. Poznavali su ga kao Leonarda iz Vinčija, Leonarda Firentinca: jeretika, kasapina, zaluđenika... Zora je. U staji, na drvenoj ploči stoji jezivo stvorenje, dijelom gušter, dijelom pas, dijelom pijetao, skrpljeno od nekoliko iskasapljenih životinja. Sjedeći pred njime, dječak crta čudovište. Njegova prva misao: ljudima je potrebno da se spašavaju jedni od drugih. Druga: ljudima je potrebno da se spašavaju od sebe samih. Usamljeno dijete, Leonardo je blizak samo s Lizom Gerardini, djevojčicom koja ga uhodi u radionici. Pošto je domaći učitelj digao ruke od njega, Leonarda očajni otac šalje u Firencu na zanat. Pod učiteljskom rukom Verokija, majstora vajara, on počinje da gradi slavu. No uspijeh iziskuje žrtve, Firenca zahtijeva jednu mjeru povinovanja koja je za njega nemoguća. Prinuđen da ode, Leonardo prelazi u službu harizmatičnog, moći žednog milanskog vojvode. Putovanje ga ponovo vraća Lizi i portretu koji beskrajno dugo već čeka da naslika, vrhuncu njegovog životnog rada. Od blistavog dvora Medičija pa do mrtvačnica Milana i do bojišta u dolini Poa, izvanredni roman Lusil Tarner živo oslikava Leonardovu samotničku borbu da i druge ubijedi u svoje viđenje svijeta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter