Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Dnevnik motocikliste

Dnevnik motocikliste

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80430-91-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M1464

Broj strana:

179

Težina:

225 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Putni zapisi Ernesta Če Gevare de la Serne, koje je prepisao Čeov lični arhivar iz Havane, otkrivaju nam njegova stremljenja, uspone i padove tokom živopisnih avantura kroz koje je prošao na svom istraživačkom putovanju po Južnoj Americi. Ernesto je ove dnevnike počeo da piše kada je u decembru 1951. sa svojim prijateljem Albertom Granadom pošao na dugo priželjkivani i planirani put. Njih dvojica su iz Buenos Airesa krenuli preko atlantske obale Argentine, Pampe i Anda, a kada su stigli do Čilea, nastavili su na sever do Perua i Kolumbije i na kraju dospeli u Karakas.


Kasnije je Ernesto ove doživljaje ponovo opisao u formi pripovetki u kojima je detaljnije prikazao tadašnji život u Čileu, iznoseći neke detalje iz svog života i kulturnog nasleđa pripovedačkom veštinom koja će se još više razviti u njegovim poznijim radovima. Pod uticajem novootkrivenih predela Južne Amerike, pred očima čitaoca se odvijaju duboke i neočekivane promene u ličnosti Če Gevare, upravo one koje su od njega stvorile nov, nezavisni lationoamerički duh, zbog kojeg je i postao preteča nove istorije tog dela Amerike.

  • Originalni naziv: The Motorcycle Diaries...
  • Prevodilac: Nataša Gerzić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Putni zapisi Ernesta Če Gevare de la Serne, koje je prepisao Čeov lični arhivar iz Havane, otkrivaju nam njegova stremljenja, uspone i padove tokom živopisnih avantura kroz koje je prošao na svom istraživačkom putovanju po Južnoj Americi. Ernesto je ove dnevnike počeo da piše kada je u decembru 1951. sa svojim prijateljem Albertom Granadom pošao na dugo priželjkivani i planirani put. Njih dvojica su iz Buenos Airesa krenuli preko atlantske obale Argentine, Pampe i Anda, a kada su stigli do Čilea, nastavili su na sever do Perua i Kolumbije i na kraju dospeli u Karakas. Kasnije je Ernesto ove doživljaje ponovo opisao u formi pripovetki u kojima je detaljnije prikazao tadašnji život u Čileu, iznoseći neke detalje iz svog života i kulturnog nasleđa pripovedačkom veštinom koja će se još više razviti u njegovim poznijim radovima. Pod uticajem novootkrivenih predela Južne Amerike, pred očima čitaoca se odvijaju duboke i neočekivane promene u ličnosti Če Gevare, upravo one koje su od njega stvorile nov, nezavisni lationoamerički duh, zbog kojeg je i postao preteča nove istorije tog dela Amerike.

Dodatne informacije

Izdavač Tanesi Hoplit
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter