Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Dnevnik loše godine

Dnevnik loše godine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: J.M. Coetzee


ISBN:

978-86-7448-441-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1261

Broj strana:

205

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Senjor K, slavan romansijer u poznim godinama, piše eseje o tome šta je naopako u današnjem svijetu. Živi usamljen u jednom sidnejskom oblakoderu, gdje upoznaje zavodljivu susjetku Anju, koju nedugo potom angažuje da mu prekucava tekstove.

Svaka stranica Dnevnika loše godine počinje Senjorovim bilješkama na raznorodne teme: od anarhizma i pedofilije do Tolstoja i Tonija Blera. Ispod tanke crne linije, promiču intimni zapisi o njegovim odnosima s Anjom. Ubrzo stranicu presijeca nova linija, i Anja dobija priliku da komentariše i prepravlja piščeve stavove.

U ovoj prizemnoj igri moći, svako koristi svoje oružje, pa i Anjin ugroženi ljubavnik Alan. Istinska drama, međutim, odvija se na najvišem spratu: u Senjorovim esejima, koji poprimaju nježniji, gotovo romantičan ton.

Dnevnik je književna fuga u kojoj tri lica nastoje da nadglasaju pisca. Kao u muzičkoj partituri, dionice za različite glasove, postavljene jedna ispod druge, teku jednovremeno. Roman, koji ne raspolaže zvukom, čitaoca stavlja u povlašćen položaj: na njemu je da odluči koja ga pripovjedna nit u kom trenutku najviše zanima. Kuci izvodi vrhunsku književnu bravuru - hoda po žici, ruši sva pravila žanra, a pri tom zadržava čitaoca na svojoj strani.D.Dž.Tejlor,

Times Literary Supplement

Senjor K je neodoljiv, Alan zloćudan; Anja, brbljiva muza, prolazi kroz uzbudljivu metamorfozu. A Kuci? On je zabavan, opušten i reže do kosti. Mudra i šarmantna knjiga o prevari i poštenju, sramoti i beščašću, zločinu i kazni, ljepoti i dobroti.
Dona Simen, Booklist (SAD)

Politički esej, ljubavni roman, polifona invencija.
Gregor Docauer, Tagesspiegel

  • Originalni naziv: Dairy of a Bad Year
  • Prevodilac: Arijana Božović
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Senjor K, slavan romansijer u poznim godinama, piše eseje o tome šta je naopako u današnjem svijetu. Živi usamljen u jednom sidnejskom oblakoderu, gdje upoznaje zavodljivu susjetku Anju, koju nedugo potom angažuje da mu prekucava tekstove. Svaka stranica Dnevnika loše godine počinje Senjorovim bilješkama na raznorodne teme: od anarhizma i pedofilije do Tolstoja i Tonija Blera. Ispod tanke crne linije, promiču intimni zapisi o njegovim odnosima s Anjom. Ubrzo stranicu presijeca nova linija, i Anja dobija priliku da komentariše i prepravlja piščeve stavove. U ovoj prizemnoj igri moći, svako koristi svoje oružje, pa i Anjin ugroženi ljubavnik Alan. Istinska drama, međutim, odvija se na najvišem spratu: u Senjorovim esejima, koji poprimaju nježniji, gotovo romantičan ton. Dnevnik je književna fuga u kojoj tri lica nastoje da nadglasaju pisca. Kao u muzičkoj partituri, dionice za različite glasove, postavljene jedna ispod druge, teku jednovremeno. Roman, koji ne raspolaže zvukom, čitaoca stavlja u povlašćen položaj: na njemu je da odluči koja ga pripovjedna nit u kom trenutku najviše zanima. Kuci izvodi vrhunsku književnu bravuru - hoda po žici, ruši sva pravila žanra, a pri tom zadržava čitaoca na svojoj strani.D.Dž.Tejlor, Times Literary Supplement Senjor K je neodoljiv, Alan zloćudan; Anja, brbljiva muza, prolazi kroz uzbudljivu metamorfozu. A Kuci? On je zabavan, opušten i reže do kosti. Mudra i šarmantna knjiga o prevari i poštenju, sramoti i beščašću, zločinu i kazni, ljepoti i dobroti. Dona Simen, Booklist (SAD) Politički esej, ljubavni roman, polifona invencija. Gregor Docauer, Tagesspiegel

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter