Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dnevnik besposličara

Dnevnik besposličara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9531202699

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0232

Broj strana:

144

Težina:

413 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,98 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Radenko Vadanjel još jedan od pjesnika generacije devedesetih koji su se nakon uspješnog pjesničkog predstavljanja okrenuli prozi, napisao je trpku i melankoličnu knjigu, punu finih detalja iz osobnog univerzuma zaljubljenog para koji lako zavode tankoćutnog čitatelja.

Vadanjelov glavni lik rezignirani je preljubnik koji ostavlja ženu i ostaje bez posla, a u pauzama između odlazaka na tržnicu, kako bi bio koliko-toliko koristan, ili nekog kratkotrajnog rada u fušu, čitaThomasa Bernharda i pokušava pisati.

Ili izlazi s prijateljima pa poredani uzduž šanka, blagonaklono se smiješe i prepuštaju slatkom ništavilu. Ali koliko god on rezigniran i umoran bio, ne uspijeva odoljeti ljubavi koja ga pretvara u skrbno biće koje jako nastoji održati svijet unutar kojeg će njih dvoje moći jedno drugom reći - volm te i to mi je najvažnija stvar na svijetu. Potraga za poslom, mučni pokušaji pisanja, još mučnija kupnja stana, unutarnje krvarenje i strah od smrti, strah od praznih i besmislenih riječi, strah od druženja s pretencioznim piscima, strah od huligana koji razbijaju oko njegova auta, strah da će netko od njih dvoje umrijeti prije onog drugog, neke su od glavnih koordinata ovog ljubavnog romana.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Radenko Vadanjel još jedan od pjesnika generacije devedesetih koji su se nakon uspješnog pjesničkog predstavljanja okrenuli prozi, napisao je trpku i melankoličnu knjigu, punu finih detalja iz osobnog univerzuma zaljubljenog para koji lako zavode tankoćutnog čitatelja. Vadanjelov glavni lik rezignirani je preljubnik koji ostavlja ženu i ostaje bez posla, a u pauzama između odlazaka na tržnicu, kako bi bio koliko-toliko koristan, ili nekog kratkotrajnog rada u fušu, čitaThomasa Bernharda i pokušava pisati. Ili izlazi s prijateljima pa poredani uzduž šanka, blagonaklono se smiješe i prepuštaju slatkom ništavilu. Ali koliko god on rezigniran i umoran bio, ne uspijeva odoljeti ljubavi koja ga pretvara u skrbno biće koje jako nastoji održati svijet unutar kojeg će njih dvoje moći jedno drugom reći - volm te i to mi je najvažnija stvar na svijetu. Potraga za poslom, mučni pokušaji pisanja, još mučnija kupnja stana, unutarnje krvarenje i strah od smrti, strah od praznih i besmislenih riječi, strah od druženja s pretencioznim piscima, strah od huligana koji razbijaju oko njegova auta, strah da će netko od njih dvoje umrijeti prije onog drugog, neke su od glavnih koordinata ovog ljubavnog romana.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter