Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Magarac se osjeća poniženo - Ruganje i odbacivanje bole

Magarac se osjeća poniženo - Ruganje i odbacivanje bole

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-8008-481

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B6611

Broj strana:

22

Težina:

174 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Nakon finog doručka, mali se magarac odlučio poigrati sa svojim prijateljima, macom i bikom. No kad je došao do mjesta gdje su se obično igrali, vidio je da oni već imaju društvo – jednu kozu koja je preskakala uže. Magarcu je to bila omiljena igra pa im se svakako htio pridružiti.

No umjesto poziva u igru, koza se magarcu počela rugati zbog njegovih ušiju i izgleda i još ga je odbacila i dala mu do znanja da nije poželjan u njihovom društvu. Magarac je osjetio oštru bol u trbuhu, počeo je plakati i sav se stisnuo i snuždio. Magarac je osjetio poniženje.

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo”, kao što i sam naslov govori, bavi se osjećajem poniženja kod djece. Poniženje je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namjerno ruga, vrijeđa nas, ismijava ili čini nešto drugo kako bi nas ponizila. Poniženje najčešće osjećamo kao kombinaciju emocija srama, ljutnje, ljubomore i straha, ali sve više istraživanja potvrđuje da ju osjetimo i kao bol u tijelu.

U ovoj priči o magarcu i njegovim prijateljima, djeca će upoznati osjećaj poniženja i naučiti kako ga prepoznati i imenovati kod sebe. Naučit će kako se mogu zauzeti za sebe, odnosno izreći što im smeta i što ih je povrijedilo. Za neku djecu to će značiti da će povratiti osjećaj samopoštovanja a za drugu to može biti prvi korak u izgradnji tog osjećaja kao i općenito pozitivne slike o sebi. Uz osjećaj samopoštovanja dijete će se lakše zauzeti za sebe, odnosno izreći što ga smeta i što ga je povrijedilo.

  • Edicija: Za dob 4-7 godina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Nakon finog doručka, mali se magarac odlučio poigrati sa svojim prijateljima, macom i bikom. No kad je došao do mjesta gdje su se obično igrali, vidio je da oni već imaju društvo – jednu kozu koja je preskakala uže. Magarcu je to bila omiljena igra pa im se svakako htio pridružiti. No umjesto poziva u igru, koza se magarcu počela rugati zbog njegovih ušiju i izgleda i još ga je odbacila i dala mu do znanja da nije poželjan u njihovom društvu. Magarac je osjetio oštru bol u trbuhu, počeo je plakati i sav se stisnuo i snuždio. Magarac je osjetio poniženje. Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo”, kao što i sam naslov govori, bavi se osjećajem poniženja kod djece. Poniženje je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namjerno ruga, vrijeđa nas, ismijava ili čini nešto drugo kako bi nas ponizila. Poniženje najčešće osjećamo kao kombinaciju emocija srama, ljutnje, ljubomore i straha, ali sve više istraživanja potvrđuje da ju osjetimo i kao bol u tijelu. U ovoj priči o magarcu i njegovim prijateljima, djeca će upoznati osjećaj poniženja i naučiti kako ga prepoznati i imenovati kod sebe. Naučit će kako se mogu zauzeti za sebe, odnosno izreći što im smeta i što ih je povrijedilo. Za neku djecu to će značiti da će povratiti osjećaj samopoštovanja a za drugu to može biti prvi korak u izgradnji tog osjećaja kao i općenito pozitivne slike o sebi. Uz osjećaj samopoštovanja dijete će se lakše zauzeti za sebe, odnosno izreći što ga smeta i što ga je povrijedilo.

Dodatne informacije

Izdavač Evenio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter