Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zimski vojnik

Zimski vojnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Daniel Mason


ISBN:

978-86-521-3322-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1774

Broj strana:

352

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga godine po izboru Washington Posta, San Francisco Chroniclea, Nacionalnog javnog radija SAD.

Beč, 1914. godine. Izbio je Prvi svetski rat. Lucije je dvadesetdvogodišnji student medicine i, očaran romantičnim pričama o hirurgiji na bojnom polju, prijavljuje se u vojsku očekujući raspored u dobro organizovanoj terenskoj bolnici. No, stiže u zabačenu dolinu usred Karpata i zatiče bolnicu u rekviriranoj crkvi, okovanu hladnoćom i opustošenu tifusom. Ostali lekari su pobegli, a s pacijentima je ostala samo jedna bolničarka, tajanstvena opatica po imenu sestra Margareta.

Lucije nikada do tada nije držao hirurški skalpel. Dok rat besni zimskim predelima, on se zaljubljuje u ženu od koje mora da uči surovu veštinu snalaženja u medicini. Jednog dana u snegu pronalaze vojnika bez svesti, a u njegovoj uniformi čudnovate crteže. Čini se da vojniku nema spasa, sve dok Lucije ne donese odluku koja će zauvek promeniti njihove živote.

Od pozlaćenih balskih dvorana Beča do smrznutih šuma Istočnog fronta; od sklepanih užurbanih operacionih sala do tutnjave kozačke konjice na bojištu, Zimski vojnik je priča o ratu i medicini, o porodici, o pronalaženju ljubavi usred snažnih plima istorije, a pre svega o greškama koje pravimo i dragocenim prilikama za iskupljenje.

  • Originalni naziv: The winter soldier
  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga godine po izboru Washington Posta, San Francisco Chroniclea, Nacionalnog javnog radija SAD. Beč, 1914. godine. Izbio je Prvi svetski rat. Lucije je dvadesetdvogodišnji student medicine i, očaran romantičnim pričama o hirurgiji na bojnom polju, prijavljuje se u vojsku očekujući raspored u dobro organizovanoj terenskoj bolnici. No, stiže u zabačenu dolinu usred Karpata i zatiče bolnicu u rekviriranoj crkvi, okovanu hladnoćom i opustošenu tifusom. Ostali lekari su pobegli, a s pacijentima je ostala samo jedna bolničarka, tajanstvena opatica po imenu sestra Margareta. Lucije nikada do tada nije držao hirurški skalpel. Dok rat besni zimskim predelima, on se zaljubljuje u ženu od koje mora da uči surovu veštinu snalaženja u medicini. Jednog dana u snegu pronalaze vojnika bez svesti, a u njegovoj uniformi čudnovate crteže. Čini se da vojniku nema spasa, sve dok Lucije ne donese odluku koja će zauvek promeniti njihove živote. Od pozlaćenih balskih dvorana Beča do smrznutih šuma Istočnog fronta; od sklepanih užurbanih operacionih sala do tutnjave kozačke konjice na bojištu, Zimski vojnik je priča o ratu i medicini, o porodici, o pronalaženju ljubavi usred snažnih plima istorije, a pre svega o greškama koje pravimo i dragocenim prilikama za iskupljenje.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter