Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Zapisi o gradovima

Zapisi o gradovima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-12-341-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B4730

Broj strana:

238

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ćamil Sijarić je bosanskohercegovački pisac porijeklom iz crnogorskog dijela Sandžaka. Autor je mnogih pripovijetki, romana pa i pjesama zavičajne tematike. U svojim djelima on miješa maštu i realnost, prošlost i sadašnjost, navodeći čitatelja da ga slijedi kroz njegove priče koje se često događaju na rubu mogućeg.
Sijarić pripovijeda koristeći se dugim, ritmičnim rečenicama, punim detaljnih opisa pojedinih likova ili pejzaža. Tako pomaže svojim čitateljima da utonu u njegov svijet, poprimajući njegov način razmišljanja. Vješto nas provodi kroz životnu misiju nepokolebljivog Džimšira koji, kroz novelu prožetu atmosferom realizma, ne posustaje dok slijedi svoj san o iskapanju bunara u neplodnoj ravnici. Nakon toga, autora slijedimo u njegovom putovanju kroz jugoslavenske gradove u kojima nam vjerodostojno opisuje atmosferu i osjećaj određenog mjesta. Jer gradovi u stvarnosti, baš kao i u Ćamilovim putopisima, mnogo su više od mjesta određenih geografskim širinama i dužinama: gradovi su mirisi, okusi, legende, priče, povijesne činjenice i nagađanja, ali prije svega, gradovi su atmosfera koju mu daju njegovi stanovnici. Obilazeći gradove kroz ove literarne zapise, čitatelj može osjetiti i predočiti posebnu atmosferu koja grad čini onim što jest. Suptilnom gradacijom stilskih figura i pažljivim pristupom odabiru riječi, pisac postiže heterogenost zbirke jer opis svakoga grada djeluje kao da ga je pisala druga osoba, dajući nam uvid u promjene kojima je pisac podlegao podvrgnut različitim obilježjima i običajima pojedine sredine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ćamil Sijarić je bosanskohercegovački pisac porijeklom iz crnogorskog dijela Sandžaka. Autor je mnogih pripovijetki, romana pa i pjesama zavičajne tematike. U svojim djelima on miješa maštu i realnost, prošlost i sadašnjost, navodeći čitatelja da ga slijedi kroz njegove priče koje se često događaju na rubu mogućeg. Sijarić pripovijeda koristeći se dugim, ritmičnim rečenicama, punim detaljnih opisa pojedinih likova ili pejzaža. Tako pomaže svojim čitateljima da utonu u njegov svijet, poprimajući njegov način razmišljanja. Vješto nas provodi kroz životnu misiju nepokolebljivog Džimšira koji, kroz novelu prožetu atmosferom realizma, ne posustaje dok slijedi svoj san o iskapanju bunara u neplodnoj ravnici. Nakon toga, autora slijedimo u njegovom putovanju kroz jugoslavenske gradove u kojima nam vjerodostojno opisuje atmosferu i osjećaj određenog mjesta. Jer gradovi u stvarnosti, baš kao i u Ćamilovim putopisima, mnogo su više od mjesta određenih geografskim širinama i dužinama: gradovi su mirisi, okusi, legende, priče, povijesne činjenice i nagađanja, ali prije svega, gradovi su atmosfera koju mu daju njegovi stanovnici. Obilazeći gradove kroz ove literarne zapise, čitatelj može osjetiti i predočiti posebnu atmosferu koja grad čini onim što jest. Suptilnom gradacijom stilskih figura i pažljivim pristupom odabiru riječi, pisac postiže heterogenost zbirke jer opis svakoga grada djeluje kao da ga je pisala druga osoba, dajući nam uvid u promjene kojima je pisac podlegao podvrgnut različitim obilježjima i običajima pojedine sredine.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter