Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Psića je strah odlaska doktoru

Psića je strah odlaska doktoru

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-8008-19-1

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

B1232

Broj strana:

22

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kad je ujutro poželio pozvati svoje prijatelje na igru, jedan je psić samo tiho zacvilio. Njegova je mama odmah shvatila da ga boli grlo i rekla mu da mora ići doktoru.
- Neću! Ne želim. Bojim se… - rekao je psić i zavukao se u kućicu.
Njegova je mama ubrzo pronašla način da smiri i utješi svoga psića te je on istoga dana posjetio doktora. Na kraju je čak shvatio da kod doktora uopće nije tako strašno.

Osjećaj straha kod djece
Sva djeca doživljavaju strah te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Bez obzira na to čine li se odrasloj osobi djetetovi strahovi realni ili ne, za dijete su oni realni i na odraslima je da pronađu način kako da se dijete ponovno osjeća sigurno i zaštićeno uz njih. Kako se djetetova mašta isprepliće s realnošću, osobito je važno da roditelj (i/ili druga odrasla osoba koja odgaja dijete) pomogne djetetu da se nosi sa strahom, da ga smiri, da mu pruži podršku uz pomoć fizičkoga kontakta i umirujućih riječi.

Strah od dolaska doktoru - strah od nepoznatih situacija i osoba
Odlazak doktoru djetetu znači odlazak na neko novo i nepoznato mjesto, gdje treba komunicirati i surađivati s novom i nepoznatom osobom. Da bi se dijete moglo opustiti na nekom novom mjestu i surađivati s nekom novom osobom, potrebno mu je neko vrijeme i dodatna roditeljska podrška. U realnim se uvjetima djetetu katkad ne može dati sve to vrijeme koje mu je potrebno da bi se opustilo i osjećalo ugodno te bilo voljno surađivati. Upravo je zato važno dijete pripremiti za odlazak doktoru ili na bilo koju novu situaciju.

  • Edicija: Za dob 2-6 godina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x220
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kad je ujutro poželio pozvati svoje prijatelje na igru, jedan je psić samo tiho zacvilio. Njegova je mama odmah shvatila da ga boli grlo i rekla mu da mora ići doktoru. - Neću! Ne želim. Bojim se… - rekao je psić i zavukao se u kućicu. Njegova je mama ubrzo pronašla način da smiri i utješi svoga psića te je on istoga dana posjetio doktora. Na kraju je čak shvatio da kod doktora uopće nije tako strašno. Osjećaj straha kod djece Sva djeca doživljavaju strah te se to smatra normalnim dijelom djetetova razvoja. Bez obzira na to čine li se odrasloj osobi djetetovi strahovi realni ili ne, za dijete su oni realni i na odraslima je da pronađu način kako da se dijete ponovno osjeća sigurno i zaštićeno uz njih. Kako se djetetova mašta isprepliće s realnošću, osobito je važno da roditelj (i/ili druga odrasla osoba koja odgaja dijete) pomogne djetetu da se nosi sa strahom, da ga smiri, da mu pruži podršku uz pomoć fizičkoga kontakta i umirujućih riječi. Strah od dolaska doktoru - strah od nepoznatih situacija i osoba Odlazak doktoru djetetu znači odlazak na neko novo i nepoznato mjesto, gdje treba komunicirati i surađivati s novom i nepoznatom osobom. Da bi se dijete moglo opustiti na nekom novom mjestu i surađivati s nekom novom osobom, potrebno mu je neko vrijeme i dodatna roditeljska podrška. U realnim se uvjetima djetetu katkad ne može dati sve to vrijeme koje mu je potrebno da bi se opustilo i osjećalo ugodno te bilo voljno surađivati. Upravo je zato važno dijete pripremiti za odlazak doktoru ili na bilo koju novu situaciju.

Dodatne informacije

Izdavač Evenio
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter