Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Dokeo: Kako stvari rade

Dokeo: Kako stvari rade

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-61980-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D2955

Broj strana:

120

Težina:

1001 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

61,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga KAKO STVARI RADE predstavlja malu tehničku i tehnološku enciklopediju za djecu stariju od 9 godina.

Enciklopedija predstavlja izvanredan dokumentarac u kojemu je opisan rad preko 250 različitih objekata, aparata, instrumenata, tehnološkihprocesa i strojeva koji nas okružuju kako bi se objasnila načela njihovog funkcioniranja. Svaki objekt predstavlja jedno tehničko ili tehnološko dostignuće koje djeca imaju prilike vidjeti u svakodnevnom okruženju.

Tehnološka dostignuća koja se tumače u knjizi svrstana su u četiri cjeline:

U KUĆI

U GRADU

REKREACIJA

PRIJEVOZ


Tako se u ovoj enciklopediji može naći opis rada i načelo funkcioniranja računala i njegovih tehničkih komponenti, malih kućanskih aparata (mikrovalna pećnica, toster, perilica za suđe, fen, vodokotlić...), kućanskih uređaja za zagrijavanje i hlađenje, glazbala i uređaja za prijenos zvuka, medicinskih uređaja, mobilnih telefona, pokretnih stepenica, lasera, različitih vozila(bicikl, kamion, avion, helikopter, brod, space shuttle).

Svi opisi rada temelje se na brojnim zornim ilustracijama, koje uređaje opisuju kako izvana tako i kroz presjeke iznutra, tj. Prikazuju što je skriveno i što se događa događa unutar njih. Neke duplerice slikovito prikazuju znanstvena ili tehnička načela cijele grupe aparata. Posebna se pozornost daje na korektnim fizikalnim objašnjenjima i fizikalnim zakonima na kojima se temelji funkcija nekog izuma. Tako se npr. Na primjeru bežičnih telefonskih uređaja i radio odašiljača tumači pojava elektromagnetskih valova.

  • Prevodilac: Vjera Lopac
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x270
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga KAKO STVARI RADE predstavlja malu tehničku i tehnološku enciklopediju za djecu stariju od 9 godina. Enciklopedija predstavlja izvanredan dokumentarac u kojemu je opisan rad preko 250 različitih objekata, aparata, instrumenata, tehnološkihprocesa i strojeva koji nas okružuju kako bi se objasnila načela njihovog funkcioniranja. Svaki objekt predstavlja jedno tehničko ili tehnološko dostignuće koje djeca imaju prilike vidjeti u svakodnevnom okruženju. Tehnološka dostignuća koja se tumače u knjizi svrstana su u četiri cjeline: U KUĆI U GRADU REKREACIJA PRIJEVOZ Tako se u ovoj enciklopediji može naći opis rada i načelo funkcioniranja računala i njegovih tehničkih komponenti, malih kućanskih aparata (mikrovalna pećnica, toster, perilica za suđe, fen, vodokotlić...), kućanskih uređaja za zagrijavanje i hlađenje, glazbala i uređaja za prijenos zvuka, medicinskih uređaja, mobilnih telefona, pokretnih stepenica, lasera, različitih vozila(bicikl, kamion, avion, helikopter, brod, space shuttle). Svi opisi rada temelje se na brojnim zornim ilustracijama, koje uređaje opisuju kako izvana tako i kroz presjeke iznutra, tj. Prikazuju što je skriveno i što se događa događa unutar njih. Neke duplerice slikovito prikazuju znanstvena ili tehnička načela cijele grupe aparata. Posebna se pozornost daje na korektnim fizikalnim objašnjenjima i fizikalnim zakonima na kojima se temelji funkcija nekog izuma. Tako se npr. Na primjeru bežičnih telefonskih uređaja i radio odašiljača tumači pojava elektromagnetskih valova.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter