Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Nuhova lađa

Nuhova lađa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

K3337

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3337

Broj strana:

24

Težina:

146 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

4,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pred vama se nalazi bojanka čije ilustracije predstavljaju jedan dio kuranske pripovijesti o Božijem poslaniku Nuhu. A da bi djeca imala upotpunjenu sliku o tome, jako je važno da im njihovi roditelji i odgajatelji prenesu kada je poslanik Nuh sagradio lađu, ko je sve bio spašen i koje poruke lađa nosi u sebi.

Pedagoški cilj ove bojanke je razvijanje kreativnosti kod djeteta. Slobodno bojeni predlošci životinja i njihovih okruženja nisu pedstavljeni perfektno odštampanim bojenim površinama, te dijete ne stavlja pred veoma ozbiljan zadatak da sve to tako perfektno moraju i oni uraditi. Te slike su uradene slobodnije, bliže dječijoj likovnoj kreativnoj sposobnosti, tako da mogu pobuditi slobodu vizualno-doživljajnog izražavanja kod djeteta. Korištenje raznih (kombiniranih) likovnih tehnika (vodene boje, masne krede, drvene boje) djetetu ostavlja prostora za ličnu interpretaciju. Zavisno od interesa i mogućnosti djeteta, ono / će se odlučiti da površine na slici također ispuni na neki način. Jedno dijete će sebi kao zadatak postaviti odabir prepoznate boje i njeno nanošenje, drugo će poželjeti da preko ili ispod te boje tekstirira određenu površinu, a treće će se možda odlučiti samo za teksturu. Dijete će neposredno biti pokrenuto na razmišljanje i odlučivanje. Na svakom listu bojanke prepoznatljiv je pokret životinja koje su se negdje uputile. To doprinosi cjelokupnoj dinamici, te može djeci upotpuniti smisao rada i povećati zadovoljstvo.

Nuhova lađa je simbol novog, čistog početka! Svako dijete je novi, čisti početak, novi Božiji namjesnik na Zemlji. Pomozimo djeci da sačuvaju i nauče da cijene ono što je najveći Božiji dar nama ljudima, a to je čisto srce, istinoljubivost i osjećanje slobode u pristupu svijetu koji ga okružuje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x290
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pred vama se nalazi bojanka čije ilustracije predstavljaju jedan dio kuranske pripovijesti o Božijem poslaniku Nuhu. A da bi djeca imala upotpunjenu sliku o tome, jako je važno da im njihovi roditelji i odgajatelji prenesu kada je poslanik Nuh sagradio lađu, ko je sve bio spašen i koje poruke lađa nosi u sebi. Pedagoški cilj ove bojanke je razvijanje kreativnosti kod djeteta. Slobodno bojeni predlošci životinja i njihovih okruženja nisu pedstavljeni perfektno odštampanim bojenim površinama, te dijete ne stavlja pred veoma ozbiljan zadatak da sve to tako perfektno moraju i oni uraditi. Te slike su uradene slobodnije, bliže dječijoj likovnoj kreativnoj sposobnosti, tako da mogu pobuditi slobodu vizualno-doživljajnog izražavanja kod djeteta. Korištenje raznih (kombiniranih) likovnih tehnika (vodene boje, masne krede, drvene boje) djetetu ostavlja prostora za ličnu interpretaciju. Zavisno od interesa i mogućnosti djeteta, ono / će se odlučiti da površine na slici također ispuni na neki način. Jedno dijete će sebi kao zadatak postaviti odabir prepoznate boje i njeno nanošenje, drugo će poželjeti da preko ili ispod te boje tekstirira određenu površinu, a treće će se možda odlučiti samo za teksturu. Dijete će neposredno biti pokrenuto na razmišljanje i odlučivanje. Na svakom listu bojanke prepoznatljiv je pokret životinja koje su se negdje uputile. To doprinosi cjelokupnoj dinamici, te može djeci upotpuniti smisao rada i povećati zadovoljstvo. Nuhova lađa je simbol novog, čistog početka! Svako dijete je novi, čisti početak, novi Božiji namjesnik na Zemlji. Pomozimo djeci da sačuvaju i nauče da cijene ono što je najveći Božiji dar nama ljudima, a to je čisto srce, istinoljubivost i osjećanje slobode u pristupu svijetu koji ga okružuje.

Dodatne informacije

Izdavač Ljiljan
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter