Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Bila gospođa Klara

Bila gospođa Klara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Šimo Ešić


ISBN:

978-9926-427-89-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5485

Broj strana:

40

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Maštovita priča o trnovitom putu prihvatanja sebe, data u formi vrcavoj od humora, kao jednog od najbitnijih obilježja kvalitetne dječije književnosti, kojim se podjednako relativizuju i visine i nizine -

Najnovije poetsko ostvarenje Šima Ešića, poema u formi slikovnice Bila gospođa Klara, predstavlja izuzetno štivo po mnogim svojim odlikama. Na sadržajnom planu tematizovanje fenomena „krize srednjih godina” može se smatrati velikim novitetom. Na duhovit način pripovijeda se o modernoj svakidašnjici koju predstavlja dama opsjednuta svojom spoljašnjošću, trendovima, kao i potrebom da se svima dopadne. Njoj se i pored (pre)pedantne brige o vlastitom izgledu događaju neželjene transformacije (raste joj nos, uši i na kraju rep) koje je tjeraju da preispita odnos prema sebi, prije svega, zahvaljujući načinu na koji je doživljava suprug koji je voli. Budući da je prihvata takvu kakva jeste, sa svim njenim vrlinama i manama, i gospođa Klara uči kako da prihvati i što je još važnije – da zavoli sebe, makar i u obličju lisice.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Maštovita priča o trnovitom putu prihvatanja sebe, data u formi vrcavoj od humora, kao jednog od najbitnijih obilježja kvalitetne dječije književnosti, kojim se podjednako relativizuju i visine i nizine - Najnovije poetsko ostvarenje Šima Ešića, poema u formi slikovnice Bila gospođa Klara, predstavlja izuzetno štivo po mnogim svojim odlikama. Na sadržajnom planu tematizovanje fenomena „krize srednjih godina” može se smatrati velikim novitetom. Na duhovit način pripovijeda se o modernoj svakidašnjici koju predstavlja dama opsjednuta svojom spoljašnjošću, trendovima, kao i potrebom da se svima dopadne. Njoj se i pored (pre)pedantne brige o vlastitom izgledu događaju neželjene transformacije (raste joj nos, uši i na kraju rep) koje je tjeraju da preispita odnos prema sebi, prije svega, zahvaljujući načinu na koji je doživljava suprug koji je voli. Budući da je prihvata takvu kakva jeste, sa svim njenim vrlinama i manama, i gospođa Klara uči kako da prihvati i što je još važnije – da zavoli sebe, makar i u obličju lisice.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter