Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Snježna kraljica

Snježna kraljica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-99955-93-09-4

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2603

Broj strana:

63

Težina:

475 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,60 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Bio jednom neki zao duh, zlobniji od svih drugih zlih duhova. Tako počinje priča o snježnoj kraljici. Taj je zli duh načinio čarobno zrcalo koje je izobličavalo sve što se u njemu ogledalo i njime je zastrašivao ljude. Ono se jednog dana razbilo i razletjelo u milijune komadića. Kada bi nekome upalo u oko, on bi svijet vidio kao ružno i nesretno mjesto, a ako bi mu došlo do srca, ono je postajalo sve hladnije, poput kocke leda.

U malenu gradu živjelo je dvoje djece, najboljih prijatelja, Kaj i Gerda. Uvijek su se zajedno igrali i svuda išli skupa. Jednoga dana Kaj je postao hladan i grub prema Gerdi. A zatim je otišao sa snježnom kraljicom. No, Gerda, prava mala heroina, odlučila je ostati vjerna svom prijatelju i nije odustajala od potrage za njim. Ostavila je sigurnost doma, odrekla se svojih novih i najdražih cipelica, otputila niz čarobnu rijeku, upoznala čarobnicu i njezin vrt, srela gavrana koji govori, pomogli su joj kraljević i kraljevna, mala razbojnica te predivan sob po imenu Bej. On je Gerdu odveo do dvorca snježne kraljice, gdje je pronašla svog prijatelja, potpuno izgubljenog.

  • Edicija: Zaboravljene priče
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x270
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Bio jednom neki zao duh, zlobniji od svih drugih zlih duhova. Tako počinje priča o snježnoj kraljici. Taj je zli duh načinio čarobno zrcalo koje je izobličavalo sve što se u njemu ogledalo i njime je zastrašivao ljude. Ono se jednog dana razbilo i razletjelo u milijune komadića. Kada bi nekome upalo u oko, on bi svijet vidio kao ružno i nesretno mjesto, a ako bi mu došlo do srca, ono je postajalo sve hladnije, poput kocke leda. U malenu gradu živjelo je dvoje djece, najboljih prijatelja, Kaj i Gerda. Uvijek su se zajedno igrali i svuda išli skupa. Jednoga dana Kaj je postao hladan i grub prema Gerdi. A zatim je otišao sa snježnom kraljicom. No, Gerda, prava mala heroina, odlučila je ostati vjerna svom prijatelju i nije odustajala od potrage za njim. Ostavila je sigurnost doma, odrekla se svojih novih i najdražih cipelica, otputila niz čarobnu rijeku, upoznala čarobnicu i njezin vrt, srela gavrana koji govori, pomogli su joj kraljević i kraljevna, mala razbojnica te predivan sob po imenu Bej. On je Gerdu odveo do dvorca snježne kraljice, gdje je pronašla svog prijatelja, potpuno izgubljenog.

Dodatne informacije

Izdavač MyBook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter