Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Divljinske varijacije

Divljinske varijacije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-278-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5573

Broj strana:

165

Težina:

279 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga koju držite u ruci nastala je iz pera vrhunske, svjetski poznate pijanistice Helene Grimaud.

Rođena 1969. u Aix-en-Provanceu na jugu Francuske, Grimaud je zarana osjetila da je drugačija i neuklopljiva te otkrila da posjeduje izniman glazbeni talent. S trinaest godina primljena je na Pariški konzervatorij kao najmlađa polaznica, diplomiravši samo tri godine kasnije s najvećim ocjenama. Već sa šesnaest godina snimila je CD kojim je osvojila Prvu nagradu na MIDEM-u, a potom su uslijedile brojne nagrade, snimke, gostovanja i proglašenja pijanisticom godine na raznim stranama svijeta. Od 2002. naovamo Grimaud je eskluzivna zvijezda Deutsche Grammophona. Oni koji su je imali priliku slušati uživo, a ja sam jedna od sretnica, otkrivaju je kao čarobnicu koja svojom svirkom preobražava publiku. Ona je „filozof za klavirom“ (Jorge Bolet): ne svira note, nego interpretira ideje.

U ovoj svojoj prvoj knjizi (u međuvremenu je objavila i drugu knjigu) Grimaud otvoreno i originalno piše o svom životnom putu, traganju i pronalaženju svoga ljudskog i umjetničkog identiteta koji uključuje dvije ljubavi, dva pola uspostavljene ravnoteže: glazbu i vukove, varijacije i divljinu. S vukovima se zbližila na Floridi te u South Salemu u državi New York 1999. utemeljila Wolf Conservation Center, Centar za zaštitu vukova.

Divljinske varijacije se pojavljuju u prijevodu Jadranke Brnčić koji vjerno prenosi poetski stil vrsnoga i inteligentnoga Helenina pisma. Knjiga je bila bestseller i doživjela više izdanja u Francuskoj, te u prijevodima u Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Poljskoj i Kini (na kineskom i mandarinskom).

  • Prevodilac: Jadranka Brnčić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga koju držite u ruci nastala je iz pera vrhunske, svjetski poznate pijanistice Helene Grimaud. Rođena 1969. u Aix-en-Provanceu na jugu Francuske, Grimaud je zarana osjetila da je drugačija i neuklopljiva te otkrila da posjeduje izniman glazbeni talent. S trinaest godina primljena je na Pariški konzervatorij kao najmlađa polaznica, diplomiravši samo tri godine kasnije s najvećim ocjenama. Već sa šesnaest godina snimila je CD kojim je osvojila Prvu nagradu na MIDEM-u, a potom su uslijedile brojne nagrade, snimke, gostovanja i proglašenja pijanisticom godine na raznim stranama svijeta. Od 2002. naovamo Grimaud je eskluzivna zvijezda Deutsche Grammophona. Oni koji su je imali priliku slušati uživo, a ja sam jedna od sretnica, otkrivaju je kao čarobnicu koja svojom svirkom preobražava publiku. Ona je „filozof za klavirom“ (Jorge Bolet): ne svira note, nego interpretira ideje. U ovoj svojoj prvoj knjizi (u međuvremenu je objavila i drugu knjigu) Grimaud otvoreno i originalno piše o svom životnom putu, traganju i pronalaženju svoga ljudskog i umjetničkog identiteta koji uključuje dvije ljubavi, dva pola uspostavljene ravnoteže: glazbu i vukove, varijacije i divljinu. S vukovima se zbližila na Floridi te u South Salemu u državi New York 1999. utemeljila Wolf Conservation Center, Centar za zaštitu vukova. Divljinske varijacije se pojavljuju u prijevodu Jadranke Brnčić koji vjerno prenosi poetski stil vrsnoga i inteligentnoga Helenina pisma. Knjiga je bila bestseller i doživjela više izdanja u Francuskoj, te u prijevodima u Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Poljskoj i Kini (na kineskom i mandarinskom).

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter